Vánoční karamelové plástve
Ingredience
250 g | cukru krupice |
80 ml | medu |
125 ml | vody |
10 g | jedlé sody |
80 g | hořké čokolády Albert Excellent (70 %) |
Postup přípravy
1. Do pánve vsypte cukr, přidejte med a vodu. Směs na pánvi rozehřejte a nechte zkaramelizovat a rozpustit cukr. Ve chvíli, kdy se směs zbarví do karamelu, okamžitě přisypte sodu a rychle promíchejte, aby se soda dobře spojila s karamelem.
2. Nemíchejte moc, ať nepřijdete o velké bubliny. V tento moment směs přelijte do připravené dortové formy o průměru 23 cm vyložené pečicím papírem a nechte 1 hodinu vychladnout.
3. Vytvořenou „plástev“ vyndejte z dortové formy a špičkou nože rozdělte na nepravidelné střepy.
4. Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte nad vodní lázní. Kousky pláství v ní opatrně namáčejte a dejte ztuhnout na pečicí papír.
5. Zaschlé plástve můžete jako cukroví uchovávat v plechové vánoční krabičce vyložené pečicím papírem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY