Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVánoční dort harlekýn
Albert logoAlbert logo
  • Vánoční dort harlekýn

Vánoční dort harlekýn

Nechte se unést sametově jemnou chutí vánočního dortu harlekýn se šlehačkami od Mlékárny Kunín.
Vánoční dort harlekýn
Náročné
Více než 60 minut
5/5
Francouzská
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
10 porcí
  • Vejce 9 ks
  • Perníkové těsto 100 g
  • Cukr moučkový 150 g
  • Olej slunečnicový 80 ml
  • Cukr krupicový 180 g
  • Kypřící prášek 1,5 člž
  • Kakao holandské 40 g
  • Smetana ke šlehání 40% 500 ml
  • Perníkové koření 2 člž
  • Smetana ke šlehání pařížská 250 ml
  • Mouka hladká 175 g
  • Vejce 9 ks
  • Perníkové těsto 100 g
  • Cukr moučkový 150 g
  • Olej slunečnicový 80 ml
  • Cukr krupicový 180 g
  • Kypřící prášek 1,5 člž
  • Kakao holandské 40 g
  • Smetana ke šlehání 40% 500 ml
  • Perníkové koření 2 člž
  • Smetana ke šlehání pařížská 250 ml
  • Mouka hladká 175 g

Příprava

1
Z 50 g perníkového těsta Albert vyválejte na pomoučeném vále placku o tloušťce 4 mm a vykrájejte z ní 6 kusů stromečků o velikosti 4 a 6 cm. Ze zbylých 50 g vykrájejte hvězdy o velikosti 0,5–1 cm. Perníčky přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení nechte perníčky vychladnout na mřížce. V misce smíchejte 150 g cukru a 1 bílek na hladkou polevu. Přendejte ji do cukrářského pytlíku a perníčky ozdobte a nechte zaschnout. Hvězdy slepte polevou mezi sebou a také nechte zaschnout.
2
Dvě dortové formy o průměru 20 cm vymažte kapkou oleje a vyložte pečicím papírem dno a boky formy. V míse vyšlehejte 8 vajec a 180 g cukru krupice do husté světlé pěny. Opatrně vmíchejte 80 ml oleje. Do mísy prosejte 175 g hladké mouky, 1 a 1⁄2 lžičky kypřicího prášku spolu se 40 g kakaa a směs opatrně vmíchejte do základu těsta. Těsto vlijte do formy a pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut. Po upečení nechte dort zcela vychladnout.
3
V míse vyšlehejte 250 ml Pařížské šlehačky Kunín. Vychlazené korpusy rozkrojte napůl, celkem na 4 pláty. Dva pláty potřete ušlehanou pařížskou šlehačkou. V míse vyšlehejte 500 ml smetany De Luxe Kunín 40% se 2 lžičkami perníkového koření.
4
Na podnos dejte dortový plát s pařížskou šlehačkou a přiklopte ho prázdným plátem. Ten potřete 1/4 ušlehané perníkové šlehačky. Nahoru dejte další plát s pařížskou šlehačkou a zakryjte prázdným plátem. Nahoru navrstvěte druhou 1/4 perníkové šlehačky. Zbylé 2/4 šlehačky použijte na obmazání celého dortu. Nakonec dort ozdobte připravenými perníčky. Smetanově lahodné Vánoce mohou začít!
1
Z 50 g perníkového těsta Albert vyválejte na pomoučeném vále placku o tloušťce 4 mm a vykrájejte z ní 6 kusů stromečků o velikosti 4 a 6 cm. Ze zbylých 50 g vykrájejte hvězdy o velikosti 0,5–1 cm. Perníčky přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení nechte perníčky vychladnout na mřížce. V misce smíchejte 150 g cukru a 1 bílek na hladkou polevu. Přendejte ji do cukrářského pytlíku a perníčky ozdobte a nechte zaschnout. Hvězdy slepte polevou mezi sebou a také nechte zaschnout.
2
Dvě dortové formy o průměru 20 cm vymažte kapkou oleje a vyložte pečicím papírem dno a boky formy. V míse vyšlehejte 8 vajec a 180 g cukru krupice do husté světlé pěny. Opatrně vmíchejte 80 ml oleje. Do mísy prosejte 175 g hladké mouky, 1 a 1⁄2 lžičky kypřicího prášku spolu se 40 g kakaa a směs opatrně vmíchejte do základu těsta. Těsto vlijte do formy a pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut. Po upečení nechte dort zcela vychladnout.
3
V míse vyšlehejte 250 ml Pařížské šlehačky Kunín. Vychlazené korpusy rozkrojte napůl, celkem na 4 pláty. Dva pláty potřete ušlehanou pařížskou šlehačkou. V míse vyšlehejte 500 ml smetany De Luxe Kunín 40% se 2 lžičkami perníkového koření.
4
Na podnos dejte dortový plát s pařížskou šlehačkou a přiklopte ho prázdným plátem. Ten potřete 1/4 ušlehané perníkové šlehačky. Nahoru dejte další plát s pařížskou šlehačkou a zakryjte prázdným plátem. Nahoru navrstvěte druhou 1/4 perníkové šlehačky. Zbylé 2/4 šlehačky použijte na obmazání celého dortu. Nakonec dort ozdobte připravenými perníčky. Smetanově lahodné Vánoce mohou začít!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.