×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Valentýnské košíčky

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Valentýnské košíčky

Co budete potřebovat

1 plát listového těsta
25 g másla
350 g jahodového džemu
200 g smetany ke šlehání
12 malin
2 lžíce moučkového cukru

Jak na to?

1. Na pracovní ploše si rozložím plát listového těsta. Pravítkem si delší stranu rozdělím na čtyři díly, kratší na tři. Všechno si pěkně naměřím a nakreslím a nakonec ostrým nožem rozdělím na 12 částí.
2. Troubu předehřeju na 180 °C. Na plotně rozpustím máslo a mašlovačkou vymažu formu na muffiny. Do každého otvoru vložím jeden obdélníček z listového těsta tak, aby okraje trochu přesahovaly, a dám péct.
3. Peču asi 20 minut nebo až mají košíčky zlatohnědou barvu. Každý košíček naplním jednou nebo dvěma lžičkami džemu, jak mám zrovna chuť.
4. Ze smetany vyšlehám do polotuha šlehačku a lžičkou jí ozdobím každý košíček. Nakonec navrch posadím malinu a popráším moučkovým cukrem.
Tip - Košíčky můžete plnit jakýmkoliv džemem nebo krémem, zdobit všemi druhy ovoce a místo šlehačky je moc dobrá i zakysaná smetana.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Valentýnské košíčky

Dezert Snadné Česká Valentýn Láska , Jahodník měsíční Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (2)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 plát listového těsta
25 g másla
350 g jahodového džemu
200 g smetany ke šlehání
12 malin
2 lžíce moučkového cukru

Jak na to?

1. Na pracovní ploše si rozložím plát listového těsta. Pravítkem si delší stranu rozdělím na čtyři díly, kratší na tři. Všechno si pěkně naměřím a nakreslím a nakonec ostrým nožem rozdělím na 12 částí.
2. Troubu předehřeju na 180 °C. Na plotně rozpustím máslo a mašlovačkou vymažu formu na muffiny. Do každého otvoru vložím jeden obdélníček z listového těsta tak, aby okraje trochu přesahovaly, a dám péct.
3. Peču asi 20 minut nebo až mají košíčky zlatohnědou barvu. Každý košíček naplním jednou nebo dvěma lžičkami džemu, jak mám zrovna chuť.
4. Ze smetany vyšlehám do polotuha šlehačku a lžičkou jí ozdobím každý košíček. Nakonec navrch posadím malinu a popráším moučkovým cukrem.
Tip - Košíčky můžete plnit jakýmkoliv džemem nebo krémem, zdobit všemi druhy ovoce a místo šlehačky je moc dobrá i zakysaná smetana.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019