Valašské frgály s povidlovou náplní
Ingredience
Základ frgálu | |
---|---|
250 ml | plnotučného mléka |
42 g | čerstvého droždí |
80 g | cukru moučky |
500 g | hladké mouky |
3 | vejce |
sůl | |
1 | bio citron |
330 g | másla |
300 g | polohrubé mouky |
150 g | cukru krupice |
Náplň | |
800 g | povidel |
150 g | cukru moučky |
2 | vanilkové cukry |
50 ml | rumu |
50 g | strouhanky |
1 | vejce |
Postup přípravy
Základ frgálu:
1. Do mísy nalijte vlažné mléko, rozdrobené droždí, moučkový cukr a promíchejte.
2. Přidejte hladkou mouku, 2 žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru, 180 g změklého másla a zbytek dejte do lednice. Hněťte do hladkého těsta. Překryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
3. Těsto rozdělte na 4 bochánky, každý vyválejte do kruhu o průměru 30 cm a položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut kynout.
4. Mezitím si připravte drobenku. Nakrájejte 150 g vychlazeného másla na kostky. Do mísy nasypte polohrubou mouku, přidejte připravené máslo, cukr a promíchejte.
5. Každý koláč potřete náplní dle chuti a nechte přitom po obvodu asi 1 cm okraje těsta volný. Ten potřete 1 rozšlehaným vejcem.
6. Posypte drobenkou a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
Náplň:
1. Všechny ingredience kromě vejce spolu důkladně promíchejte.
2. Připravené těsto potřete povidlovou náplní a nechte přitom po obvodu asi 1 cm okraje těsta volný. Ten potřete 1 rozšlehaným vejcem.
3. Posypte drobenkou a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY