×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vaječná roláda se šunkou

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Vaječná roláda se šunkou

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
8 vajec
2 lžíce hladké mouky
200 ml mléka
sůl
100 g drobných žampionů
250 g baby špenátu
25 g strouhaného parmazánu
150 g šunky nejvyšší jakosti 92 %

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Plech s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem potřeným trochou másla. Vajíčka rozklepněte a oddělte od bílků.
V hrnci rozehřejte máslo s hladkou moukou na světlou jíšku. Zalijte studeným mlékem a hned rozmíchejte metlou. Přiveďte k varu a vařte pět minut do zhoustnutí. Pak po jednom zapracujte všechny žloutky. Z bílků s trochou soli ušlehejte sníh a jemně vpravte do žloutkové směsi. Nalijte na připravený plech, urovnejte do obdélníkového tvaru a pečte 15–20 minut.
Žampiony krátce poduste doměkka. Přisypte špenát, osolte a dejte stranou. Hotový roládový plát položte lícovou stranou dolů na utěrku posypanou parmazánem a odloupněte pečicí papír. Naplňte šunkou a žampiony se špenátem a znovu zarolujte. Podávejte nakrájené na plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vaječná roláda se šunkou

Hlavní chod Velmi snadné Maso Něco lehkého Magazín 10/2018
(0)
Je to večeře, nebo snídaně? Jak si tuhle nečekanou roládu vychutnáte, je na vás. Zaručujeme vám, že na ni bez ostychu můžete pozvat klidně i návštěvu. Tohle jídlo nejen krásně vypadá, ale navíc ho můžete připravit v bezpočtu chuťových variací.

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
8 vajec
2 lžíce hladké mouky
200 ml mléka
sůl
100 g drobných žampionů
250 g baby špenátu
25 g strouhaného parmazánu
150 g šunky nejvyšší jakosti 92 %

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Plech s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem potřeným trochou másla. Vajíčka rozklepněte a oddělte od bílků.
V hrnci rozehřejte máslo s hladkou moukou na světlou jíšku. Zalijte studeným mlékem a hned rozmíchejte metlou. Přiveďte k varu a vařte pět minut do zhoustnutí. Pak po jednom zapracujte všechny žloutky. Z bílků s trochou soli ušlehejte sníh a jemně vpravte do žloutkové směsi. Nalijte na připravený plech, urovnejte do obdélníkového tvaru a pečte 15–20 minut.
Žampiony krátce poduste doměkka. Přisypte špenát, osolte a dejte stranou. Hotový roládový plát položte lícovou stranou dolů na utěrku posypanou parmazánem a odloupněte pečicí papír. Naplňte šunkou a žampiony se špenátem a znovu zarolujte. Podávejte nakrájené na plátky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty