×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Uzený losos a vejce s česnekem a nakládanou cibulí

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Uzený losos a vejce s česnekem a nakládanou cibulí

Co budete potřebovat

1 palice česneku, neloupaná
2 lžíce olivového oleje
6 vajec
sůl a čerstvě mletý pepř
4 krajíce chleba, opečené
50 g řeřichy
500 g uzeného lososa
NA RYCHLE NAKLÁDANOU CIBULI
1 lžíce krupicového cukru
2 lžíce bílého vinného octa
1 malá bílá cibule, nakrájená na tenké plátky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Česnek pokapejte lžící oleje, zabalte do alobalu a pečte 20 minut na mřížce. Nechte trochu vychladnout. Pak vytlačte ze slupek pečené stroužky česneku do misky a vidličkou promačkejte.
Zatímco se bude péct česnek, připravte nakládanou cibuli. Dejte cukr a ocet do misky a míchejte do rozpuštění cukru. Přidejte cibuli, důkladně protřeste a nechte aspoň 5 minut odstát.
Vejce vložte do hrnce, zalijte studenou vodou a postavte na plotýnku zapnutou na maximum. Přiveďte k varu a vařte přesně 1 minutu. Slijte a propláchněte studenou vodou. Vejce opatrně oloupejte a dejte je do misky k pečenému česneku. Přidejte zbývající lžíci oleje, sůl a pepř a jemně rozmačkejte vidličkou.
Chleba obložte vajíčkovou směsí, přidejte naloženou cibuli a řeřichu. Opepřete. Podávejte s lososem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Uzený losos a vejce s česnekem a nakládanou cibulí

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 palice česneku, neloupaná
2 lžíce olivového oleje
6 vajec
sůl a čerstvě mletý pepř
4 krajíce chleba, opečené
50 g řeřichy
500 g uzeného lososa
NA RYCHLE NAKLÁDANOU CIBULI
1 lžíce krupicového cukru
2 lžíce bílého vinného octa
1 malá bílá cibule, nakrájená na tenké plátky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Česnek pokapejte lžící oleje, zabalte do alobalu a pečte 20 minut na mřížce. Nechte trochu vychladnout. Pak vytlačte ze slupek pečené stroužky česneku do misky a vidličkou promačkejte.
Zatímco se bude péct česnek, připravte nakládanou cibuli. Dejte cukr a ocet do misky a míchejte do rozpuštění cukru. Přidejte cibuli, důkladně protřeste a nechte aspoň 5 minut odstát.
Vejce vložte do hrnce, zalijte studenou vodou a postavte na plotýnku zapnutou na maximum. Přiveďte k varu a vařte přesně 1 minutu. Slijte a propláchněte studenou vodou. Vejce opatrně oloupejte a dejte je do misky k pečenému česneku. Přidejte zbývající lžíci oleje, sůl a pepř a jemně rozmačkejte vidličkou.
Chleba obložte vajíčkovou směsí, přidejte naloženou cibuli a řeřichu. Opepřete. Podávejte s lososem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat