×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Uzený losos a vejce s česnekem a nakládanou cibulí

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Uzený losos a vejce s česnekem a nakládanou cibulí

Co budete potřebovat

1 palice česneku, neloupaná
2 lžíce olivového oleje
6 vajec
sůl a čerstvě mletý pepř
4 krajíce chleba, opečené
50 g řeřichy
500 g uzeného lososa
NA RYCHLE NAKLÁDANOU CIBULI
1 lžíce krupicového cukru
2 lžíce bílého vinného octa
1 malá bílá cibule, nakrájená na tenké plátky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Česnek pokapejte lžící oleje, zabalte do alobalu a pečte 20 minut na mřížce. Nechte trochu vychladnout. Pak vytlačte ze slupek pečené stroužky česneku do misky a vidličkou promačkejte.
Zatímco se bude péct česnek, připravte nakládanou cibuli. Dejte cukr a ocet do misky a míchejte do rozpuštění cukru. Přidejte cibuli, důkladně protřeste a nechte aspoň 5 minut odstát.
Vejce vložte do hrnce, zalijte studenou vodou a postavte na plotýnku zapnutou na maximum. Přiveďte k varu a vařte přesně 1 minutu. Slijte a propláchněte studenou vodou. Vejce opatrně oloupejte a dejte je do misky k pečenému česneku. Přidejte zbývající lžíci oleje, sůl a pepř a jemně rozmačkejte vidličkou.
Chleba obložte vajíčkovou směsí, přidejte naloženou cibuli a řeřichu. Opepřete. Podávejte s lososem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Uzený losos a vejce s česnekem a nakládanou cibulí

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 palice česneku, neloupaná
2 lžíce olivového oleje
6 vajec
sůl a čerstvě mletý pepř
4 krajíce chleba, opečené
50 g řeřichy
500 g uzeného lososa
NA RYCHLE NAKLÁDANOU CIBULI
1 lžíce krupicového cukru
2 lžíce bílého vinného octa
1 malá bílá cibule, nakrájená na tenké plátky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Česnek pokapejte lžící oleje, zabalte do alobalu a pečte 20 minut na mřížce. Nechte trochu vychladnout. Pak vytlačte ze slupek pečené stroužky česneku do misky a vidličkou promačkejte.
Zatímco se bude péct česnek, připravte nakládanou cibuli. Dejte cukr a ocet do misky a míchejte do rozpuštění cukru. Přidejte cibuli, důkladně protřeste a nechte aspoň 5 minut odstát.
Vejce vložte do hrnce, zalijte studenou vodou a postavte na plotýnku zapnutou na maximum. Přiveďte k varu a vařte přesně 1 minutu. Slijte a propláchněte studenou vodou. Vejce opatrně oloupejte a dejte je do misky k pečenému česneku. Přidejte zbývající lžíci oleje, sůl a pepř a jemně rozmačkejte vidličkou.
Chleba obložte vajíčkovou směsí, přidejte naloženou cibuli a řeřichu. Opepřete. Podávejte s lososem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty