×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Uzený losos a vejce s česnekem a nakládanou cibulí

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Uzený losos a vejce s česnekem a nakládanou cibulí

Co budete potřebovat

1 palice česneku, neloupaná
2 lžíce olivového oleje
6 vajec
sůl a čerstvě mletý pepř
4 krajíce chleba, opečené
50 g řeřichy
500 g uzeného lososa
NA RYCHLE NAKLÁDANOU CIBULI
1 lžíce krupicového cukru
2 lžíce bílého vinného octa
1 malá bílá cibule, nakrájená na tenké plátky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Česnek pokapejte lžící oleje, zabalte do alobalu a pečte 20 minut na mřížce. Nechte trochu vychladnout. Pak vytlačte ze slupek pečené stroužky česneku do misky a vidličkou promačkejte.
Zatímco se bude péct česnek, připravte nakládanou cibuli. Dejte cukr a ocet do misky a míchejte do rozpuštění cukru. Přidejte cibuli, důkladně protřeste a nechte aspoň 5 minut odstát.
Vejce vložte do hrnce, zalijte studenou vodou a postavte na plotýnku zapnutou na maximum. Přiveďte k varu a vařte přesně 1 minutu. Slijte a propláchněte studenou vodou. Vejce opatrně oloupejte a dejte je do misky k pečenému česneku. Přidejte zbývající lžíci oleje, sůl a pepř a jemně rozmačkejte vidličkou.
Chleba obložte vajíčkovou směsí, přidejte naloženou cibuli a řeřichu. Opepřete. Podávejte s lososem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Uzený losos a vejce s česnekem a nakládanou cibulí

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 palice česneku, neloupaná
2 lžíce olivového oleje
6 vajec
sůl a čerstvě mletý pepř
4 krajíce chleba, opečené
50 g řeřichy
500 g uzeného lososa
NA RYCHLE NAKLÁDANOU CIBULI
1 lžíce krupicového cukru
2 lžíce bílého vinného octa
1 malá bílá cibule, nakrájená na tenké plátky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Česnek pokapejte lžící oleje, zabalte do alobalu a pečte 20 minut na mřížce. Nechte trochu vychladnout. Pak vytlačte ze slupek pečené stroužky česneku do misky a vidličkou promačkejte.
Zatímco se bude péct česnek, připravte nakládanou cibuli. Dejte cukr a ocet do misky a míchejte do rozpuštění cukru. Přidejte cibuli, důkladně protřeste a nechte aspoň 5 minut odstát.
Vejce vložte do hrnce, zalijte studenou vodou a postavte na plotýnku zapnutou na maximum. Přiveďte k varu a vařte přesně 1 minutu. Slijte a propláchněte studenou vodou. Vejce opatrně oloupejte a dejte je do misky k pečenému česneku. Přidejte zbývající lžíci oleje, sůl a pepř a jemně rozmačkejte vidličkou.
Chleba obložte vajíčkovou směsí, přidejte naloženou cibuli a řeřichu. Opepřete. Podávejte s lososem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty