×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Uzené na houbách

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Uzené na houbách

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje ES
1 lžíce másla ES
250 g malých žampionů AQ
4 lžíce portského
2 lžíce sušených brusinek
150 ml kuřecího vývaru
trocha sójové omáčky
350 g zbylého uzeného AQ
500 g vařených či pečených brambor k podávání

Jak na to?

Olej a máslo rozpalte v pánvi, přidejte překrojené houby a čtyři až pět minut je opékejte dozlatova. Přilijte portské a po chvíli vmíchejte brusinky. Zalijte horkým kuřecím vývarem a zakapejte sójovou omáčkou. Zahřívejte, aby se omáčka zredukovala a mírně zhoustla. Uzené maso nahřejte na pařáčku nebo v mikrovlnné troubě. Podávejte přelité houbovou omáčkou, nejlépe s vařenými či pečenými bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Uzené na houbách

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje ES
1 lžíce másla ES
250 g malých žampionů AQ
4 lžíce portského
2 lžíce sušených brusinek
150 ml kuřecího vývaru
trocha sójové omáčky
350 g zbylého uzeného AQ
500 g vařených či pečených brambor k podávání

Jak na to?

Olej a máslo rozpalte v pánvi, přidejte překrojené houby a čtyři až pět minut je opékejte dozlatova. Přilijte portské a po chvíli vmíchejte brusinky. Zalijte horkým kuřecím vývarem a zakapejte sójovou omáčkou. Zahřívejte, aby se omáčka zredukovala a mírně zhoustla. Uzené maso nahřejte na pařáčku nebo v mikrovlnné troubě. Podávejte přelité houbovou omáčkou, nejlépe s vařenými či pečenými bramborami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty