×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Uzené na houbách

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Uzené na houbách

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje ES
1 lžíce másla ES
250 g malých žampionů AQ
4 lžíce portského
2 lžíce sušených brusinek
150 ml kuřecího vývaru
trocha sójové omáčky
350 g zbylého uzeného AQ
500 g vařených či pečených brambor k podávání

Jak na to?

Olej a máslo rozpalte v pánvi, přidejte překrojené houby a čtyři až pět minut je opékejte dozlatova. Přilijte portské a po chvíli vmíchejte brusinky. Zalijte horkým kuřecím vývarem a zakapejte sójovou omáčkou. Zahřívejte, aby se omáčka zredukovala a mírně zhoustla. Uzené maso nahřejte na pařáčku nebo v mikrovlnné troubě. Podávejte přelité houbovou omáčkou, nejlépe s vařenými či pečenými bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Uzené na houbách

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje ES
1 lžíce másla ES
250 g malých žampionů AQ
4 lžíce portského
2 lžíce sušených brusinek
150 ml kuřecího vývaru
trocha sójové omáčky
350 g zbylého uzeného AQ
500 g vařených či pečených brambor k podávání

Jak na to?

Olej a máslo rozpalte v pánvi, přidejte překrojené houby a čtyři až pět minut je opékejte dozlatova. Přilijte portské a po chvíli vmíchejte brusinky. Zalijte horkým kuřecím vývarem a zakapejte sójovou omáčkou. Zahřívejte, aby se omáčka zredukovala a mírně zhoustla. Uzené maso nahřejte na pařáčku nebo v mikrovlnné troubě. Podávejte přelité houbovou omáčkou, nejlépe s vařenými či pečenými bramborami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty