Uramaki s barevnou rýží
Ingredience
480 g | sushi rýže |
40 g | cukru |
10 g | soli |
60 ml | rýžového octa |
1 | lžička kurkumy |
1 | lžička žlutého kari |
1 | červená řepa |
1 | červená paprika |
1 | žlutá paprika |
½ | okurky |
3 | archy řasy nori |
10 g | bílého sezamu |
10 g | černého sezamu |
6 | lžiček nakládaného zázvoru |
½ | bílé ředkve |
6 | lžiček wasabi pasty |
120 ml | sójové omáčky |
Postup přípravy
1. Z rýže odvažte a dejte stranou 80 g a zbylých 400 g uvařte dle základního postupu na vaření sushi rýže. Odebranou rýži uvařte zvlášť stejným způsobem, pouze do vody vmíchejte navíc kurkumu a kari koření. Tak získáte žlutou rýži.
2. Oloupanou řepu odšťavněte v odšťavňovači. Z uvařené bílé rýže odeberte 160 g a promíchejte ji s 50 ml řepné šťávy.
3. Očištěné papriky nakrájejte na tenké nudličky, z oloupané okurky odstraňte vodnatý střed a také ji nakrájejte na nudličky.
4. Připravte si vše potřebné k rolování sushi (viz základní postup rolování sushi). Na přepůlenou řasu nori navrstvěte bílou rýži. Zasypte oběma druhy sezamu a převraťte tak, aby byla rýže na rákosové podložce a řasa směřovala vzhůru.
5. Doprostřed řasy položte asi 1 cm široký pás žluté rýže, 1 cm široký pás červené rýže, nudličky zeleniny a zarolujte do rolky.
6. Nakrájejte na 8 rovnoměrných kousků. Podávejte s nakládaným zázvorem, nudličkami ředkve, wasabi a sójovou omáčkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY