×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tyčinky z listového těsta s mozzarellou

Další recepty a články

Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata
Bruschetta
Bruschetta
Bruschetta
Bruschetta

Tyčinky z listového těsta s mozzarellou

Tip do kuchyně

 

K tyčinkám můžete připravit některý z lahodných dipů. Inspiraci naleznete v našem článku Dipy a omáčky (nejen) ke grilování.

Co budete potřebovat

1 plát listového těsta
1 vejce
1 lžíce vody
2–3 koule mozzarelly
1/2 lžičky sušené bazalky
hrst bazalkových lístků
sůl
pepř

Jak na to?

Nemáte co nazobání? Upečte si domácí tyčinky z listového těsta s mozzarellou a bazalkou.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Listové těsto rozviňte a překrojte na dva obdélníky.

3) Vejce vyklepněte do skleničky a vidličkou ho našlehejte se lžící vody.

4) Směsí pak potřete obě poloviny těsta.

5) Strouhanou mozzarellu smíchejte se sušenou i čerstvou bazalkou, solí a pepřem a směs nasypte na jednu polovinu, překryjte druhou, lehce přitlačte k sobě a rádýlkem nakrájejte na
2,5cm proužky.

6) Každý opatrně zakruťte kolem jeho osy.

7) Pak tyčinky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, konce přitlačte, aby se nerozmotaly. Znovu je potřete vejcem.

8) Pečte 10–12 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tyčinky z listového těsta s mozzarellou

Předkrm Snadné Italská Chuťovky Párty Pečení Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (35)

Tip do kuchyně

 

K tyčinkám můžete připravit některý z lahodných dipů. Inspiraci naleznete v našem článku Dipy a omáčky (nejen) ke grilování.

Co budete potřebovat

1 plát listového těsta
1 vejce
1 lžíce vody
2–3 koule mozzarelly
1/2 lžičky sušené bazalky
hrst bazalkových lístků
sůl
pepř

Jak na to?

Nemáte co nazobání? Upečte si domácí tyčinky z listového těsta s mozzarellou a bazalkou.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Listové těsto rozviňte a překrojte na dva obdélníky.

3) Vejce vyklepněte do skleničky a vidličkou ho našlehejte se lžící vody.

4) Směsí pak potřete obě poloviny těsta.

5) Strouhanou mozzarellu smíchejte se sušenou i čerstvou bazalkou, solí a pepřem a směs nasypte na jednu polovinu, překryjte druhou, lehce přitlačte k sobě a rádýlkem nakrájejte na
2,5cm proužky.

6) Každý opatrně zakruťte kolem jeho osy.

7) Pak tyčinky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, konce přitlačte, aby se nerozmotaly. Znovu je potřete vejcem.

8) Pečte 10–12 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata
Bruschetta
Bruschetta
Bruschetta
Bruschetta

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat