Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

100 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
100 g másla
100 g třtinového cukru
1 vejce
Na náplň:
1 plechovka kompotovaných meruněk
250 g ricotty nebo jemného tvarohu
1 zakysaná smetana
2 velká vejce
50 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 160 °C. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, máslo a cukr. Přidejte vejce a uhněťte do těsta. Vyložte jím vymazanou koláčovou formu a pečte cca 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Na upečený korpus dejte meruňky a zalijte je směsí ricotty či tvarohu, zakysané smetany, vajec a obou cukrů. Poté pečte asi 50 minut, dokud náplň takzvaně „nesedne“. Nechte vychladnout a pak dejte na další 4 hodiny do chladničky. Teprve poté podávejte.

Pomohl vám recept?
162hodnocení4

Další videorecepty