1
Smíchejte 360 g zakysané smetany s 250 g polotučného tvarohu, vanilkovým cukrem a 5 lžícemi čekankového slazení.
2
Rozdělte na dvě části 125 g očištěných jahod a stejně tak 125 g očištěných borůvek. Jednu část každého ovoce rozmixujte tyčovým mixérem a druhou část pouze nakrájejte na menší kousky.
3
Rozmixované ovoce přidejte ke smetaně a tvarohu a znovu vše pečlivě rozmixujte. Hotovou tvarohovou směsí a ovocem střídavě plňte nanukové formičky a nakonec zasypte 100 g pohankových lupínků, které rozdělte do jednotlivých formiček.
4
Formičky s nanuky zavřete víčkem společně s tyčkou a nechte minimálně přes noc chladit v mrazáku. Hotové bezlaktózové nanuky pak už jen opatrně vytáhněte z formiček a letní domácí nanuky na dětskou oslavu jsou hotové!
1
Smíchejte 360 g zakysané smetany s 250 g polotučného tvarohu, vanilkovým cukrem a 5 lžícemi čekankového slazení.
2
Rozdělte na dvě části 125 g očištěných jahod a stejně tak 125 g očištěných borůvek. Jednu část každého ovoce rozmixujte tyčovým mixérem a druhou část pouze nakrájejte na menší kousky.
3
Rozmixované ovoce přidejte ke smetaně a tvarohu a znovu vše pečlivě rozmixujte. Hotovou tvarohovou směsí a ovocem střídavě plňte nanukové formičky a nakonec zasypte 100 g pohankových lupínků, které rozdělte do jednotlivých formiček.
4
Formičky s nanuky zavřete víčkem společně s tyčkou a nechte minimálně přes noc chladit v mrazáku. Hotové bezlaktózové nanuky pak už jen opatrně vytáhněte z formiček a letní domácí nanuky na dětskou oslavu jsou hotové!