Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTropický stromeček s čokoládovým fondue
Albert logoAlbert logo
  • Tropický stromeček s čokoládovým fondue

Tropický stromeček s čokoládovým fondue

Tropický stromeček s čokoládovým fondue
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Ananas 1 ks
  • Kiwi 4 ks
  • Papája 1 ks
  • Hruška Nashi 1 ks
  • Maracuja 3 ks
  • Mango 1 ks
  • Dračí ovoce 1 ks
  • Karambola 1 ks
  • Granátové jablko 1 ks
  • Kokos strouhaný 1 hrs.
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Ananas 1 ks
  • Kiwi 4 ks
  • Papája 1 ks
  • Hruška Nashi 1 ks
  • Maracuja 3 ks
  • Mango 1 ks
  • Dračí ovoce 1 ks
  • Karambola 1 ks
  • Granátové jablko 1 ks
  • Kokos strouhaný 1 hrs.
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Čokoláda hořká 100 g

Příprava

1
Ananasu odřízněte špičku a spodní část, aby byl stabilní. Postupným odkrajováním vytvarujte pravidelný jehlan. Ananas přendejte na rovný talíř a připravte si párátka, která použijete na zapichování ovoce. Párátka přepulte.
2
Kiwi oloupejte a podélně rozkrojte. Půlky pak nakrájejte na klínky a jednotlivě zapichujte pomocí párátek dospod jehlanu ananasu kolem dokola, až vytvoříte spodní patro.
3
Papáju oloupejte, rozkrájejte na třetiny a ty pak na jednotlivé klínky a postupujte v další vrstvě jako s kiwi. Postupujte stejně i s hruškou nashi.
4
Maracuji vykrájejte nožem kolem dokola zubatým řezem a rozpulte. Každou polovinu opět připíchněte párátkem k ananasu. Mango a pitahayu oloupejte, nakrájejte na klínky a také napíchejte do ananasu. Z karamboly ukrojte plátek hvězdy a zapíchněte jej na vrchol stromku. Plochu pod hvězdou ozdobte zbylou papájou.
5
Pak opatrně v rukavicích vyloupejte jádra granátového jablka a ozdobte jimi patra stromku. Celý ho na závěr zasypte strouhaným kokosem.
6
Nad vodní lázní v misce rozpusťte nalámanou čokoládu. Sundejte misku z lázně a přimíchejte olej. Polevu vlijte do servírovací misky na fondue nebo do mističky, pod kterou umístíte čajovou svíčku, a zahřívejte, aby čokoláda neztuhla. Jednotlivé kousky ovoce pak napichujte a namáčejte do čokolády. Dobrou chuť.
1
Ananasu odřízněte špičku a spodní část, aby byl stabilní. Postupným odkrajováním vytvarujte pravidelný jehlan. Ananas přendejte na rovný talíř a připravte si párátka, která použijete na zapichování ovoce. Párátka přepulte.
2
Kiwi oloupejte a podélně rozkrojte. Půlky pak nakrájejte na klínky a jednotlivě zapichujte pomocí párátek dospod jehlanu ananasu kolem dokola, až vytvoříte spodní patro.
3
Papáju oloupejte, rozkrájejte na třetiny a ty pak na jednotlivé klínky a postupujte v další vrstvě jako s kiwi. Postupujte stejně i s hruškou nashi.
4
Maracuji vykrájejte nožem kolem dokola zubatým řezem a rozpulte. Každou polovinu opět připíchněte párátkem k ananasu. Mango a pitahayu oloupejte, nakrájejte na klínky a také napíchejte do ananasu. Z karamboly ukrojte plátek hvězdy a zapíchněte jej na vrchol stromku. Plochu pod hvězdou ozdobte zbylou papájou.
5
Pak opatrně v rukavicích vyloupejte jádra granátového jablka a ozdobte jimi patra stromku. Celý ho na závěr zasypte strouhaným kokosem.
6
Nad vodní lázní v misce rozpusťte nalámanou čokoládu. Sundejte misku z lázně a přimíchejte olej. Polevu vlijte do servírovací misky na fondue nebo do mističky, pod kterou umístíte čajovou svíčku, a zahřívejte, aby čokoláda neztuhla. Jednotlivé kousky ovoce pak napichujte a namáčejte do čokolády. Dobrou chuť.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.