Tropický stromeček s čokoládovým fondue

Velmi snadné Dezert Počet porcí: 1 stromek Magazín 12/2021
Velmi snadné Dezert Počet porcí: 1 stromek Magazín 12/2021

Ingredience

1 ananas
4 kiwi
1 papája
1 hruška nashi
3 maracuji
1 mango
1 pitahaya
1 karambola
1 granátové jablko
1 hrst strouhaného kokosu
100 g tmavé čokolády (70 %)
2 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy

1. Ananasu odřízněte špičku a spodní část, aby byl stabilní. Postupným odkrajováním vytvarujte pravidelný jehlan. Ananas přendejte na rovný talíř a připravte si párátka, která použijete na zapichování ovoce. Párátka přepulte.

2. Kiwi oloupejte a podélně rozkrojte. Půlky pak nakrájejte na klínky a jednotlivě zapichujte pomocí párátek dospod jehlanu ananasu kolem dokola, až vytvoříte spodní patro.

3. Papáju oloupejte, rozkrájejte na třetiny a ty pak na jednotlivé klínky a postupujte v další vrstvě jako s kiwi. Postupujte stejně i s hruškou nashi.

4. Maracuji vykrájejte nožem kolem dokola zubatým řezem a rozpulte. Každou polovinu opět připíchněte párátkem k ananasu. Mango a pitahayu oloupejte, nakrájejte na klínky a také napíchejte do ananasu. Z karamboly ukrojte plátek hvězdy a zapíchněte jej na vrchol stromku. Plochu pod hvězdou ozdobte zbylou papájou.

5. Pak opatrně v rukavicích vyloupejte jádra granátového jablka a ozdobte jimi patra stromku. Celý ho na závěr zasypte strouhaným kokosem.

6. Nad vodní lázní v misce rozpusťte nalámanou čokoládu. Sundejte misku z lázně a přimíchejte olej. Polevu vlijte do servírovací misky na fondue nebo do mističky, pod kterou umístíte čajovou svíčku, a zahřívejte, aby čokoláda neztuhla. Jednotlivé kousky ovoce pak napichujte a namáčejte do čokolády. Dobrou chuť.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky