Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Tropický stromeček s čokoládovým fondue

Tropický stromeček s čokoládovým fondue

Ingredience

1 ananas
4 kiwi
1 papája
1 hruška nashi
3 maracuji
1 mango
1 pitahaya
1 karambola
1 granátové jablko
1 hrst strouhaného kokosu
100 g tmavé čokolády (70 %)
2 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy

1. Ananasu odřízněte špičku a spodní část, aby byl stabilní. Postupným odkrajováním vytvarujte pravidelný jehlan. Ananas přendejte na rovný talíř a připravte si párátka, která použijete na zapichování ovoce. Párátka přepulte.

2. Kiwi oloupejte a podélně rozkrojte. Půlky pak nakrájejte na klínky a jednotlivě zapichujte pomocí párátek dospod jehlanu ananasu kolem dokola, až vytvoříte spodní patro.

3. Papáju oloupejte, rozkrájejte na třetiny a ty pak na jednotlivé klínky a postupujte v další vrstvě jako s kiwi. Postupujte stejně i s hruškou nashi.

4. Maracuji vykrájejte nožem kolem dokola zubatým řezem a rozpulte. Každou polovinu opět připíchněte párátkem k ananasu. Mango a pitahayu oloupejte, nakrájejte na klínky a také napíchejte do ananasu. Z karamboly ukrojte plátek hvězdy a zapíchněte jej na vrchol stromku. Plochu pod hvězdou ozdobte zbylou papájou.

5. Pak opatrně v rukavicích vyloupejte jádra granátového jablka a ozdobte jimi patra stromku. Celý ho na závěr zasypte strouhaným kokosem.

6. Nad vodní lázní v misce rozpusťte nalámanou čokoládu. Sundejte misku z lázně a přimíchejte olej. Polevu vlijte do servírovací misky na fondue nebo do mističky, pod kterou umístíte čajovou svíčku, a zahřívejte, aby čokoláda neztuhla. Jednotlivé kousky ovoce pak napichujte a namáčejte do čokolády. Dobrou chuť.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty