Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTřešňovec
Albert logoAlbert logo
  • Třešňovec

Třešňovec

Třešňovec
Snadné
46-60 minut
4/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cukr krupicový 100 g
  • Citronová kůra 1 ks
  • Vaječný žloutek 5 ks
  • Mouka polohrubá 70 g
  • Mandle 70 g
  • Třešně 500 g
  • Vaječný bílek 5 ks
  • Cukr moučkový
  • Máslo 100 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Citronová kůra 1 ks
  • Vaječný žloutek 5 ks
  • Mouka polohrubá 70 g
  • Mandle 70 g
  • Třešně 500 g
  • Vaječný bílek 5 ks
  • Cukr moučkový
  • Máslo 100 g

Příprava

1
Máslo utřete s 50 g cukru a citronovou kůrou. Do pěny postupně vmíchejte 5 žloutků. Ušlehejte tuhý sníh z 5 bílků a 50 g cukru. Pak přidávejte mouku a mandle nebo ořechy. Rozehřejte troubu na 180 °C. Na plech, vyložený pečicím papírem, rozetřete těsto a navrch naklaďte třešně. Pečte zvolna, až okraje koláče zezlátnou. Ještě teplý pocukrujte.
1
Máslo utřete s 50 g cukru a citronovou kůrou. Do pěny postupně vmíchejte 5 žloutků. Ušlehejte tuhý sníh z 5 bílků a 50 g cukru. Pak přidávejte mouku a mandle nebo ořechy. Rozehřejte troubu na 180 °C. Na plech, vyložený pečicím papírem, rozetřete těsto a navrch naklaďte třešně. Pečte zvolna, až okraje koláče zezlátnou. Ještě teplý pocukrujte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 6 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.