
Třešňová galetka

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Francouzská
Dezert
Ingredience
Složení 4 porce
- Listové těsto 1 ks
- Třešně 400 g
- Citronová šťáva 1 člž
- Cukr kokosový 75 g
- Mouka hladká 50 g
- Sůl
- Vejce 1 ks
- Listové těsto 1 ks
- Třešně 400 g
- Citronová šťáva 1 člž
- Cukr kokosový 75 g
- Mouka hladká 50 g
- Sůl
- Vejce 1 ks
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C.
- 2Listové těsto rozválejte do kruhu o průměru 24 cm.
- 3V míse smíchejte vypeckované a rozpůlené třešně, citronovou šťávu, mouku, 70 g cukru a sůl.
- 4Směs přendejte na listové těsto 2 cm od kraje. Okraje přehněte směrem dovnitř, potřete je rozšlehaným vajíčkem a posypte trochou cukru.
- 5Pečte 30–40 minut.
- 1Troubu předehřejte na 180 °C.
- 2Listové těsto rozválejte do kruhu o průměru 24 cm.
- 3V míse smíchejte vypeckované a rozpůlené třešně, citronovou šťávu, mouku, 70 g cukru a sůl.
- 4Směs přendejte na listové těsto 2 cm od kraje. Okraje přehněte směrem dovnitř, potřete je rozšlehaným vajíčkem a posypte trochou cukru.
- 5Pečte 30–40 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.