Topinky na ohni s petrželkovým pestem
Ingredience
50 g | čerstvé hladkolisté petrželky |
15 g | čerstvé bazalky |
60 g | kešu ořechů |
1 | citron |
30 g | parmazánu |
100 ml | olivového oleje |
sůl | |
pepř | |
1 | kváskový chléb |
Postup přípravy
1. Pesto si připravte do skleničky doma. Na prkénku nasekejte petrželku a bazalku. Přendejte do mixéru, přidejte ořechy, zakápněte šťávou z citronu a přisypte parmazán nakrájený na kousky.
2. Přilijte 20 ml olivového oleje a vše pomalu na několikrát promixujte. Tím docílíte krásně zelené barvy.
3. Přidejte sůl a pepř, vlijte 20 ml oleje a znovu mixujte dohladka. Směs ochutnejte a můžete dosolit, opepřit nebo přidat další citronovou šťávu dle chuti. Nakonec vlijte zbytek oleje a promíchejte.
4. Z chleba odkrojte 6 krajíců a postupně je opékejte na prutech nad ohněm. Topinky pomažte hotovým pestem a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY