×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tiramisu trifle

Inspirujte se podobnými recepty

Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží...
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží podle...
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový salát

Tiramisu trifle

Co budete potřebovat

Na kávovou panna cottu
8 plátků želatiny
125 ml kávového likéru
500 ml smetany ke šlehání
500 ml mléka
110 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
Na čokoládový krém
250 g nasekané tmavé čokolády
180 ml smetany ke šlehání
+ šlehačka na dokončení
Na dokončení
450 g hotového piškotového korpusu
375 ml espressa
375 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Začněte kávovou panna cottou. Želatinu připravte podle návodu na obalu. Šlehačku, mléko, cukr a vanilkový extrakt dejte do rendlíku, zamíchejte a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně, vmíchejte želatinu a dobře rozmíchejte. Polovinu panna cotty rozdělte rovnoměrně do hezkých sklenek a nechte alespoň 1 hodinu chladit a tuhnout. Pokračujte čokoládovým krémem. V rendlíku rozpusťte čokoládu se smetanou. Míchejte, až bude poleva hladká. Nechte stranou chvíli vychladnout.
Hotový piškotový korpus vykrojte tak, aby tvarem „sedl“ do skleniček na pana cottu. Pokapejte ho espressem a navrch naneste čokoládový krém. Dejte ztuhnout do lednice. Pak navrch rozdělte zbývající panna cottu a dejte ještě na hodinu do lednice. Před podáváním ozdobte ušlehanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tiramisu trifle

Dezert Náročné Vánoce Magazín 12/2015
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

Na kávovou panna cottu
8 plátků želatiny
125 ml kávového likéru
500 ml smetany ke šlehání
500 ml mléka
110 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
Na čokoládový krém
250 g nasekané tmavé čokolády
180 ml smetany ke šlehání
+ šlehačka na dokončení
Na dokončení
450 g hotového piškotového korpusu
375 ml espressa
375 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Začněte kávovou panna cottou. Želatinu připravte podle návodu na obalu. Šlehačku, mléko, cukr a vanilkový extrakt dejte do rendlíku, zamíchejte a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně, vmíchejte želatinu a dobře rozmíchejte. Polovinu panna cotty rozdělte rovnoměrně do hezkých sklenek a nechte alespoň 1 hodinu chladit a tuhnout. Pokračujte čokoládovým krémem. V rendlíku rozpusťte čokoládu se smetanou. Míchejte, až bude poleva hladká. Nechte stranou chvíli vychladnout.
Hotový piškotový korpus vykrojte tak, aby tvarem „sedl“ do skleniček na pana cottu. Pokapejte ho espressem a navrch naneste čokoládový krém. Dejte ztuhnout do lednice. Pak navrch rozdělte zbývající panna cottu a dejte ještě na hodinu do lednice. Před podáváním ozdobte ušlehanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží...
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží podle...
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový salát

Inspirujte se podobnými recepty