×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tiramisu trifle

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vánoční čatní z manga
Vánoční čatní z...
Vánoční čatní z manga
Vánoční čatní z manga
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Lehká vajíčková pomazánka
Lehká vajíčková...
Lehká vajíčková pomazánka
Lehká vajíčková pomazánka

Tiramisu trifle

Co budete potřebovat

Na kávovou panna cottu
8 plátků želatiny
125 ml kávového likéru
500 ml smetany ke šlehání
500 ml mléka
110 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
Na čokoládový krém
250 g nasekané tmavé čokolády
180 ml smetany ke šlehání
+ šlehačka na dokončení
Na dokončení
450 g hotového piškotového korpusu
375 ml espressa
375 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Začněte kávovou panna cottou. Želatinu připravte podle návodu na obalu. Šlehačku, mléko, cukr a vanilkový extrakt dejte do rendlíku, zamíchejte a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně, vmíchejte želatinu a dobře rozmíchejte. Polovinu panna cotty rozdělte rovnoměrně do hezkých sklenek a nechte alespoň 1 hodinu chladit a tuhnout. Pokračujte čokoládovým krémem. V rendlíku rozpusťte čokoládu se smetanou. Míchejte, až bude poleva hladká. Nechte stranou chvíli vychladnout.
Hotový piškotový korpus vykrojte tak, aby tvarem „sedl“ do skleniček na pana cottu. Pokapejte ho espressem a navrch naneste čokoládový krém. Dejte ztuhnout do lednice. Pak navrch rozdělte zbývající panna cottu a dejte ještě na hodinu do lednice. Před podáváním ozdobte ušlehanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tiramisu trifle

Dezert Náročné Vánoce Magazín 12/2015
(0)

Co budete potřebovat

Na kávovou panna cottu
8 plátků želatiny
125 ml kávového likéru
500 ml smetany ke šlehání
500 ml mléka
110 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
Na čokoládový krém
250 g nasekané tmavé čokolády
180 ml smetany ke šlehání
+ šlehačka na dokončení
Na dokončení
450 g hotového piškotového korpusu
375 ml espressa
375 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Začněte kávovou panna cottou. Želatinu připravte podle návodu na obalu. Šlehačku, mléko, cukr a vanilkový extrakt dejte do rendlíku, zamíchejte a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně, vmíchejte želatinu a dobře rozmíchejte. Polovinu panna cotty rozdělte rovnoměrně do hezkých sklenek a nechte alespoň 1 hodinu chladit a tuhnout. Pokračujte čokoládovým krémem. V rendlíku rozpusťte čokoládu se smetanou. Míchejte, až bude poleva hladká. Nechte stranou chvíli vychladnout.
Hotový piškotový korpus vykrojte tak, aby tvarem „sedl“ do skleniček na pana cottu. Pokapejte ho espressem a navrch naneste čokoládový krém. Dejte ztuhnout do lednice. Pak navrch rozdělte zbývající panna cottu a dejte ještě na hodinu do lednice. Před podáváním ozdobte ušlehanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vánoční čatní z manga
Vánoční čatní z...
Vánoční čatní z manga
Vánoční čatní z manga
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Vánoční sangria
Lehká vajíčková pomazánka
Lehká vajíčková...
Lehká vajíčková pomazánka
Lehká vajíčková pomazánka

Inspirujte se podobnými recepty