Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČokoládový dort s whisky a šlehačkou
Albert logoAlbert logo
  • Čokoládový dort s whisky a šlehačkou

Čokoládový dort s whisky a šlehačkou

Čokoládový dort s whisky a šlehačkou
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Sušenky Koka 350 g
  • Smetana ke šlehání 750 ml
  • Mléko 400 ml
  • Čokoláda hořká 400 g
  • Cukr tmavý 60 g
  • Cukr krupicový 75 g
  • Whisky 80 ml
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Škrob kukuřičný 35 g
  • Zakysaná smetana 120 g
  • Kakao holandské
  • Máslo 120 g
  • Sušenky Koka 350 g
  • Smetana ke šlehání 750 ml
  • Mléko 400 ml
  • Čokoláda hořká 400 g
  • Cukr tmavý 60 g
  • Cukr krupicový 75 g
  • Whisky 80 ml
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Škrob kukuřičný 35 g
  • Zakysaná smetana 120 g
  • Kakao holandské
  • Máslo 120 g

Příprava

1
Sušenky rozdrobte do mísy robotu, přilijte máslo a rozmixujte dohladka. Směs přendejte do keramické mísy, nejlépe kulaté, a rozprostřete ji po dně i bocích. Dejte na půl hodiny chladit. 2. Mléko, 250 ml smetany ke šlehání a obě čokolády dejte do hrnce a na středním ohni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila a s ostatními surovinami vytvořila hladký krém. Přiveďte téměř k varu. V míse našlehejte oba cukry, škrob, whisky a žloutky a směs poté zašlehejte k čokoládě. Přiveďte k varu a povařte 1–2 minuty do zhoustnutí. Dejte stranou, aby směs zchladla. Pak přelijte na sušenkový základ a 3 hodiny chlaďte.
2
Zbývající smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha, smíchejte se zakysanou smetanou a ozdobte dort.
3
Podávejte posypané kakaem.
1
Sušenky rozdrobte do mísy robotu, přilijte máslo a rozmixujte dohladka. Směs přendejte do keramické mísy, nejlépe kulaté, a rozprostřete ji po dně i bocích. Dejte na půl hodiny chladit. 2. Mléko, 250 ml smetany ke šlehání a obě čokolády dejte do hrnce a na středním ohni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila a s ostatními surovinami vytvořila hladký krém. Přiveďte téměř k varu. V míse našlehejte oba cukry, škrob, whisky a žloutky a směs poté zašlehejte k čokoládě. Přiveďte k varu a povařte 1–2 minuty do zhoustnutí. Dejte stranou, aby směs zchladla. Pak přelijte na sušenkový základ a 3 hodiny chlaďte.
2
Zbývající smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha, smíchejte se zakysanou smetanou a ozdobte dort.
3
Podávejte posypané kakaem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.