×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tiramisové dortíčky

Další recepty a články

Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem

Tiramisové dortíčky

Co budete potřebovat

100 g bílé čokolády
100 g tmavé čokolády
1 lžíce mléka
1 lžička vanilkového extraktu
130 g másla
100 g krupicového cukru
1 lžíce horké vody
1 lžička instantní kávy
2 vejce
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 lžíce holandského kakaa
2 lžíce likéru Amaretto
250 g mascarpone
60 g moučkového cukru

Jak na to?

1.Troubu předehřejte na 160 °C. Bílou čokoládu nalámejte do jedné misky, do druhé pak tmavou čokoládu. K bílé přidejte mléko, vanilkový extrakt, 50 g másla a 55 g cukru. K tmavé 1 lžíci horké vody, instantní kávu a zbylé máslo i cukr. Postupně obě mísy zahřívejte nad vroucí vodou (tak, aby se voda nikdy nedotkla dna mísy) a promíchávejte do hladkých krémů. Vejce postupně, po jednom, našlehejte a jedno přidejte ke směsi s bílou čokoládou, druhé ke směsi s tmavou čokoládou. Hladkou mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a polovinu směsi vmíchejte k bílé čokoládě a směs rozdělte na dno 8 formiček na muffiny o objemu asi 80 ml. Zbylou mouku smíchejte s kakaem a přidejte ke směsi s tmavou čokoládou a těsto rozdělte na bílý základ.
2. Pečte 30 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Horké dortíčky ihned potřete likérem Amaretto a nechte zchladnout.
3. Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem, naplňte jej do cukrářského pytlíku a podle obrázku dortíčky ozdobte. Podávejte posypané kakaem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tiramisové dortíčky

Dezert Snadné Česká Dorty Pečení Tiramisu Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

100 g bílé čokolády
100 g tmavé čokolády
1 lžíce mléka
1 lžička vanilkového extraktu
130 g másla
100 g krupicového cukru
1 lžíce horké vody
1 lžička instantní kávy
2 vejce
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 lžíce holandského kakaa
2 lžíce likéru Amaretto
250 g mascarpone
60 g moučkového cukru

Jak na to?

1.Troubu předehřejte na 160 °C. Bílou čokoládu nalámejte do jedné misky, do druhé pak tmavou čokoládu. K bílé přidejte mléko, vanilkový extrakt, 50 g másla a 55 g cukru. K tmavé 1 lžíci horké vody, instantní kávu a zbylé máslo i cukr. Postupně obě mísy zahřívejte nad vroucí vodou (tak, aby se voda nikdy nedotkla dna mísy) a promíchávejte do hladkých krémů. Vejce postupně, po jednom, našlehejte a jedno přidejte ke směsi s bílou čokoládou, druhé ke směsi s tmavou čokoládou. Hladkou mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a polovinu směsi vmíchejte k bílé čokoládě a směs rozdělte na dno 8 formiček na muffiny o objemu asi 80 ml. Zbylou mouku smíchejte s kakaem a přidejte ke směsi s tmavou čokoládou a těsto rozdělte na bílý základ.
2. Pečte 30 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Horké dortíčky ihned potřete likérem Amaretto a nechte zchladnout.
3. Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem, naplňte jej do cukrářského pytlíku a podle obrázku dortíčky ozdobte. Podávejte posypané kakaem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem

Inspirujte se podobnými recepty