×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Thajská polévka z červené čočky a batátů

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Kukuřičná polévka s krevetami
Kukuřičná polévka s...
Kukuřičná polévka s krevetami
Kukuřičná polévka s krevetami

Thajská polévka z červené čočky a batátů

Tip do kuchyně

 

Klasické mléko můžete nahradit kokosovým. Polévka tak získá úplně jiný rozměr.

Co budete potřebovat

2 lžičky kari
3 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 jablko
3 stroužky česneku
20 g koriandrových lístků
kousek zázvoru
sůl
800 g sladkých brambor
1,2 l zeleninového vývaru
100 g červené čočky
300 ml mléka
1 limeta

Jak na to?

Máte rádi asijské speciality? Připravte si domácí thajskou polévku z červené čočky a sladkých brambor neboli batátů.

1) Kari nasucho opečte v hrnci, po zhruba 2 minutách přidejte olivový olej, cibuli, jablka, koriandr, zázvor a opékejte 5 minut. Podle chuti osolte.

2) Poté vsypte nastrouhané brambory, zalijte vývarem, vmíchejte čočku a mléko a nechte 20 minut probublávat.

3) Pak rozmixujte tyčovým mixérem.

4) Dochuťte solí, pepřem a šťávou z limety.

Podávejte s čerstvým koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Thajská polévka z červené čočky a batátů

Polévka Velmi snadné Asijská Něco lehkého Vaření Magazín 11/2013
Průměrné hodnocení 4 (20)

Tip do kuchyně

 

Klasické mléko můžete nahradit kokosovým. Polévka tak získá úplně jiný rozměr.

Co budete potřebovat

2 lžičky kari
3 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 jablko
3 stroužky česneku
20 g koriandrových lístků
kousek zázvoru
sůl
800 g sladkých brambor
1,2 l zeleninového vývaru
100 g červené čočky
300 ml mléka
1 limeta

Jak na to?

Máte rádi asijské speciality? Připravte si domácí thajskou polévku z červené čočky a sladkých brambor neboli batátů.

1) Kari nasucho opečte v hrnci, po zhruba 2 minutách přidejte olivový olej, cibuli, jablka, koriandr, zázvor a opékejte 5 minut. Podle chuti osolte.

2) Poté vsypte nastrouhané brambory, zalijte vývarem, vmíchejte čočku a mléko a nechte 20 minut probublávat.

3) Pak rozmixujte tyčovým mixérem.

4) Dochuťte solí, pepřem a šťávou z limety.

Podávejte s čerstvým koriandrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Kukuřičná polévka s krevetami
Kukuřičná polévka s krevetami
Kukuřičná polévka s krevetami
Kukuřičná polévka s krevetami

Inspirujte se podobnými recepty