×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Thajská polévka z červené čočky a batátů

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Kukuřičná polévka s krevetami
Kukuřičná polévka s...
Kukuřičná polévka s krevetami
Kukuřičná polévka s krevetami
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Thajská polévka z červené čočky a batátů

Tip do kuchyně

 

Klasické mléko můžete nahradit kokosovým. Polévka tak získá úplně jiný rozměr.

Co budete potřebovat

2 lžičky kari
3 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 jablko
3 stroužky česneku
20 g koriandrových lístků
kousek zázvoru
sůl
800 g sladkých brambor
1,2 l zeleninového vývaru
100 g červené čočky
300 ml mléka
1 limeta

Jak na to?

Máte rádi asijské speciality? Připravte si domácí thajskou polévku z červené čočky a sladkých brambor neboli batátů.

1) Kari nasucho opečte v hrnci, po zhruba 2 minutách přidejte olivový olej, cibuli, jablka, koriandr, zázvor a opékejte 5 minut. Podle chuti osolte.

2) Poté vsypte nastrouhané brambory, zalijte vývarem, vmíchejte čočku a mléko a nechte 20 minut probublávat.

3) Pak rozmixujte tyčovým mixérem.

4) Dochuťte solí, pepřem a šťávou z limety.

Podávejte s čerstvým koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Thajská polévka z červené čočky a batátů

Polévka Velmi snadné Asijská Něco lehkého Vaření Magazín 11/2013
Průměrné hodnocení 4 (30)

Inspirujte se zdravými recepty

Tip do kuchyně

 

Klasické mléko můžete nahradit kokosovým. Polévka tak získá úplně jiný rozměr.

Co budete potřebovat

2 lžičky kari
3 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 jablko
3 stroužky česneku
20 g koriandrových lístků
kousek zázvoru
sůl
800 g sladkých brambor
1,2 l zeleninového vývaru
100 g červené čočky
300 ml mléka
1 limeta

Jak na to?

Máte rádi asijské speciality? Připravte si domácí thajskou polévku z červené čočky a sladkých brambor neboli batátů.

1) Kari nasucho opečte v hrnci, po zhruba 2 minutách přidejte olivový olej, cibuli, jablka, koriandr, zázvor a opékejte 5 minut. Podle chuti osolte.

2) Poté vsypte nastrouhané brambory, zalijte vývarem, vmíchejte čočku a mléko a nechte 20 minut probublávat.

3) Pak rozmixujte tyčovým mixérem.

4) Dochuťte solí, pepřem a šťávou z limety.

Podávejte s čerstvým koriandrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Kukuřičná polévka s krevetami
Kukuřičná polévka s krevetami
Kukuřičná polévka s krevetami
Kukuřičná polévka s krevetami
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Inspirujte se podobnými recepty