×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Těstoviny se smetanovo-rajčatovou omáčkou
45 minut , Snadné , Vaření ,

Těstoviny se smetanovo-rajčatovou omáčkou

Co budu potřebovat

po 1 lžíci olivového oleje BASIC a másla
2 cibule, nasekané najemno
2 stroužky česneku, prolisované
400g konzerva krájených rajčat BASIC
sůl a mletý pepř
špetka krupicového cukru
400 g těstovin farfalle AQ
125 ml smetany na šlehání BASIC
hrst strouhaného parmazánu + na ozdobu
čerstvá bazalka na ozdobu

Jak na to?

V rendlíku rozehřejte olej a máslo a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte česnek, pár sekund ho nechte rozvonět a zalijte rajčatovým pyré. Osolte, opepřete, oslaďte, přiveďte k varu, stáhněte plamen a půl hodiny povařte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Až je budete cedit, nechte si hrnek vody, v níž se vařily. Omáčku odstavte a vmíchejte smetanu. Přidejte sýr, dosolte, případně doslaďte a nařeďte vodou z těstovin. Promíchejte s těstovinami, ozdobte parmazánem a bazalkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bavorský čočkový eintopf

    Z jednoho hrnce nad 60 minut
  • Boršč

    Polévky nad 60 minut
  • Brokolicové nugetky s čedarem

    Vegetariánské 60 minut