×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Těstoviny se smetanovo-rajčatovou omáčkou

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým...
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Těstoviny se smetanovo-rajčatovou omáčkou

Co budete potřebovat

po 1 lžíci olivového oleje BASIC a másla
2 cibule, nasekané najemno
2 stroužky česneku, prolisované
400g konzerva krájených rajčat BASIC
sůl a mletý pepř
špetka krupicového cukru
400 g těstovin farfalle AQ
125 ml smetany na šlehání BASIC
hrst strouhaného parmazánu + na ozdobu
čerstvá bazalka na ozdobu

Jak na to?

V rendlíku rozehřejte olej a máslo a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte česnek, pár sekund ho nechte rozvonět a zalijte rajčatovým pyré. Osolte, opepřete, oslaďte, přiveďte k varu, stáhněte plamen a půl hodiny povařte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Až je budete cedit, nechte si hrnek vody, v níž se vařily. Omáčku odstavte a vmíchejte smetanu. Přidejte sýr, dosolte, případně doslaďte a nařeďte vodou z těstovin. Promíchejte s těstovinami, ozdobte parmazánem a bazalkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny se smetanovo-rajčatovou omáčkou

Snadné Vaření Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (55)

Co budete potřebovat

po 1 lžíci olivového oleje BASIC a másla
2 cibule, nasekané najemno
2 stroužky česneku, prolisované
400g konzerva krájených rajčat BASIC
sůl a mletý pepř
špetka krupicového cukru
400 g těstovin farfalle AQ
125 ml smetany na šlehání BASIC
hrst strouhaného parmazánu + na ozdobu
čerstvá bazalka na ozdobu

Jak na to?

V rendlíku rozehřejte olej a máslo a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte česnek, pár sekund ho nechte rozvonět a zalijte rajčatovým pyré. Osolte, opepřete, oslaďte, přiveďte k varu, stáhněte plamen a půl hodiny povařte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Až je budete cedit, nechte si hrnek vody, v níž se vařily. Omáčku odstavte a vmíchejte smetanu. Přidejte sýr, dosolte, případně doslaďte a nařeďte vodou z těstovin. Promíchejte s těstovinami, ozdobte parmazánem a bazalkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Inspirujte se podobnými recepty