×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Těstoviny se smetanovo-rajčatovou omáčkou

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Těstoviny se smetanovo-rajčatovou omáčkou

Co budete potřebovat

po 1 lžíci olivového oleje BASIC a másla
2 cibule, nasekané najemno
2 stroužky česneku, prolisované
400g konzerva krájených rajčat BASIC
sůl a mletý pepř
špetka krupicového cukru
400 g těstovin farfalle AQ
125 ml smetany na šlehání BASIC
hrst strouhaného parmazánu + na ozdobu
čerstvá bazalka na ozdobu

Jak na to?

V rendlíku rozehřejte olej a máslo a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte česnek, pár sekund ho nechte rozvonět a zalijte rajčatovým pyré. Osolte, opepřete, oslaďte, přiveďte k varu, stáhněte plamen a půl hodiny povařte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Až je budete cedit, nechte si hrnek vody, v níž se vařily. Omáčku odstavte a vmíchejte smetanu. Přidejte sýr, dosolte, případně doslaďte a nařeďte vodou z těstovin. Promíchejte s těstovinami, ozdobte parmazánem a bazalkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny se smetanovo-rajčatovou omáčkou

Snadné Vaření Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (63)

Co budete potřebovat

po 1 lžíci olivového oleje BASIC a másla
2 cibule, nasekané najemno
2 stroužky česneku, prolisované
400g konzerva krájených rajčat BASIC
sůl a mletý pepř
špetka krupicového cukru
400 g těstovin farfalle AQ
125 ml smetany na šlehání BASIC
hrst strouhaného parmazánu + na ozdobu
čerstvá bazalka na ozdobu

Jak na to?

V rendlíku rozehřejte olej a máslo a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte česnek, pár sekund ho nechte rozvonět a zalijte rajčatovým pyré. Osolte, opepřete, oslaďte, přiveďte k varu, stáhněte plamen a půl hodiny povařte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Až je budete cedit, nechte si hrnek vody, v níž se vařily. Omáčku odstavte a vmíchejte smetanu. Přidejte sýr, dosolte, případně doslaďte a nařeďte vodou z těstovin. Promíchejte s těstovinami, ozdobte parmazánem a bazalkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty