×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rigatoni s kachním ragú

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Rigatoni s kachním ragú

Tip do kuchyně

 

Další inspiraci z italské kuchyně naleznete zde.

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
4 kachní stehna
500 g šalotek
1 stroužek česneku
160 ml červeného vína
480–500 ml hovězího vývaru
80 ml rajčatového pyré
2 bobkové listy
300 g těstovin mezzi rigatoni AExc
sůl
pepř
2 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

Připravte si na oběd něco speciálního. Nechte se inspirovat italskou kuchyní a vyzkoušejte těstoviny rigatoni s kachním ragú.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Olej rozpalte ve velkém, nejlépe silnostěnném hrnci, a pak na něm dozlatova ze všech stran opečte kachní stehna.

3) Vyjměte je a do hrnce naopak vsypte šalotky a opékejte je 4 minuty dohněda.

4) Přidejte česnek, víno, vývar, rajčatové pyré, bobkové listy a promíchejte.

5) Do hrnce vraťte maso a přiklopené dejte dusit na 1,5 hodiny do trouby, aby maso zcela změklo a odpadávalo od kostí.

6) Hrnec vyndejte z trouby, obsah nechte zchladnout, vyjměte bobkové listy a vyhoďte je.

7) Pak oberte maso od kostí, vraťte ho do hrnce a ragú prohřejte.

8) Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

9) Sceďte je, smíchejte s ragú, podle chuti dosolte, případně opepřete a podávejte posypané petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rigatoni s kachním ragú

Hlavní chod Náročné Italská Pečení Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 5 (5)

Tip do kuchyně

 

Další inspiraci z italské kuchyně naleznete zde.

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
4 kachní stehna
500 g šalotek
1 stroužek česneku
160 ml červeného vína
480–500 ml hovězího vývaru
80 ml rajčatového pyré
2 bobkové listy
300 g těstovin mezzi rigatoni AExc
sůl
pepř
2 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

Připravte si na oběd něco speciálního. Nechte se inspirovat italskou kuchyní a vyzkoušejte těstoviny rigatoni s kachním ragú.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Olej rozpalte ve velkém, nejlépe silnostěnném hrnci, a pak na něm dozlatova ze všech stran opečte kachní stehna.

3) Vyjměte je a do hrnce naopak vsypte šalotky a opékejte je 4 minuty dohněda.

4) Přidejte česnek, víno, vývar, rajčatové pyré, bobkové listy a promíchejte.

5) Do hrnce vraťte maso a přiklopené dejte dusit na 1,5 hodiny do trouby, aby maso zcela změklo a odpadávalo od kostí.

6) Hrnec vyndejte z trouby, obsah nechte zchladnout, vyjměte bobkové listy a vyhoďte je.

7) Pak oberte maso od kostí, vraťte ho do hrnce a ragú prohřejte.

8) Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

9) Sceďte je, smíchejte s ragú, podle chuti dosolte, případně opepřete a podávejte posypané petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty