Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
4 kachní stehna
500 g šalotek
1 stroužek česneku
160 ml červeného vína
480–500 ml hovězího vývaru
80 ml rajčatového pyré
2 bobkové listy
300 g těstovin mezzi rigatoni AExc
sůl
pepř
2 lžíce hladkolisté petrželky

Postup přípravy

Připravte si na oběd něco speciálního. Nechte se inspirovat italskou kuchyní a vyzkoušejte těstoviny rigatoni s kachním ragú.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Olej rozpalte ve velkém, nejlépe silnostěnném hrnci, a pak na něm dozlatova ze všech stran opečte kachní stehna.

3) Vyjměte je a do hrnce naopak vsypte šalotky a opékejte je 4 minuty dohněda.

4) Přidejte česnek, víno, vývar, rajčatové pyré, bobkové listy a promíchejte.

5) Do hrnce vraťte maso a přiklopené dejte dusit na 1,5 hodiny do trouby, aby maso zcela změklo a odpadávalo od kostí.

6) Hrnec vyndejte z trouby, obsah nechte zchladnout, vyjměte bobkové listy a vyhoďte je.

7) Pak oberte maso od kostí, vraťte ho do hrnce a ragú prohřejte.

8) Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

9) Sceďte je, smíchejte s ragú, podle chuti dosolte, případně opepřete a podávejte posypané petrželkou.

Pomohl vám recept?
5hodnocení5

Další videorecepty