×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rigatoni s kachním ragú

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Rigatoni s kachním ragú

Tip do kuchyně

 

Další inspiraci z italské kuchyně naleznete zde.

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
4 kachní stehna
500 g šalotek
1 stroužek česneku
160 ml červeného vína
480–500 ml hovězího vývaru
80 ml rajčatového pyré
2 bobkové listy
300 g těstovin mezzi rigatoni AExc
sůl
pepř
2 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

Připravte si na oběd něco speciálního. Nechte se inspirovat italskou kuchyní a vyzkoušejte těstoviny rigatoni s kachním ragú.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Olej rozpalte ve velkém, nejlépe silnostěnném hrnci, a pak na něm dozlatova ze všech stran opečte kachní stehna.

3) Vyjměte je a do hrnce naopak vsypte šalotky a opékejte je 4 minuty dohněda.

4) Přidejte česnek, víno, vývar, rajčatové pyré, bobkové listy a promíchejte.

5) Do hrnce vraťte maso a přiklopené dejte dusit na 1,5 hodiny do trouby, aby maso zcela změklo a odpadávalo od kostí.

6) Hrnec vyndejte z trouby, obsah nechte zchladnout, vyjměte bobkové listy a vyhoďte je.

7) Pak oberte maso od kostí, vraťte ho do hrnce a ragú prohřejte.

8) Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

9) Sceďte je, smíchejte s ragú, podle chuti dosolte, případně opepřete a podávejte posypané petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rigatoni s kachním ragú

Hlavní chod Náročné Italská Pečení Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 5 (4)

Tip do kuchyně

 

Další inspiraci z italské kuchyně naleznete zde.

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
4 kachní stehna
500 g šalotek
1 stroužek česneku
160 ml červeného vína
480–500 ml hovězího vývaru
80 ml rajčatového pyré
2 bobkové listy
300 g těstovin mezzi rigatoni AExc
sůl
pepř
2 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

Připravte si na oběd něco speciálního. Nechte se inspirovat italskou kuchyní a vyzkoušejte těstoviny rigatoni s kachním ragú.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Olej rozpalte ve velkém, nejlépe silnostěnném hrnci, a pak na něm dozlatova ze všech stran opečte kachní stehna.

3) Vyjměte je a do hrnce naopak vsypte šalotky a opékejte je 4 minuty dohněda.

4) Přidejte česnek, víno, vývar, rajčatové pyré, bobkové listy a promíchejte.

5) Do hrnce vraťte maso a přiklopené dejte dusit na 1,5 hodiny do trouby, aby maso zcela změklo a odpadávalo od kostí.

6) Hrnec vyndejte z trouby, obsah nechte zchladnout, vyjměte bobkové listy a vyhoďte je.

7) Pak oberte maso od kostí, vraťte ho do hrnce a ragú prohřejte.

8) Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

9) Sceďte je, smíchejte s ragú, podle chuti dosolte, případně opepřete a podávejte posypané petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Inspirujte se podobnými recepty