×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tacos s hovězím masem a guacamole
60 minut , Snadné ,

Tacos s hovězím masem a guacamole

Co budu potřebovat

1 cibule, nakrájená na kostičky
1 červená paprika, na kostičky
1 zelená paprika, na kostičky
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
špetka papriky
1 a ½ lžičky mletého kmínu
500 g mletého hovězího masa
250 ml hovězího vývaru
1 balíček tacos (ve tvaru mušle)
NA SALSU
2 zralá rajčata, nakrájená
1 jarní cibulka, oloupaná a nakrájená
lístky ze 3 stonků koriandru
šťáva z ½ limetky
sůl a pepř
NA GUACAMOLE
2 zralá avokáda, nakrájená
šťáva z ½ limetky
2 lžíce créme fraiche

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Olivový olej rozehřejte v pánvi a zvolna na něm nechte zesklovatět cibuli a obě papriky. Přidejte česnek spolu s paprikou a kmínem a ještě 1–2 minuty opékejte. Pak přidejte maso, rozdrobte ho vařečkou na drobné kousky a nechte opéct dohněda. Přilijte vývar a 45 minut zvolna vařte.
Promíchejte v misce rajčata, cibulku, koriandrové lístky, limetkovou šťávu. Ochuťte solí a pepřem.
Avokáda rozmačkejte v misce vidličkou, zakápněte limetkovou šťávou a jemně smíchejte s créme fraiche.
Tacos naplňte mletým masem, navrch dejte salsu a quacamole.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bavorský čočkový eintopf

    Z jednoho hrnce nad 60 minut
  • Boršč

    Polévky nad 60 minut
  • Brokolicové nugetky s čedarem

    Vegetariánské 60 minut