×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tacos s hovězím masem a guacamole

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Tacos s hovězím masem a guacamole

Co budete potřebovat

1 cibule, nakrájená na kostičky
1 červená paprika, na kostičky
1 zelená paprika, na kostičky
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
špetka papriky
1 a ½ lžičky mletého kmínu
500 g mletého hovězího masa
250 ml hovězího vývaru
1 balíček tacos (ve tvaru mušle)
NA SALSU
2 zralá rajčata, nakrájená
1 jarní cibulka, oloupaná a nakrájená
lístky ze 3 stonků koriandru
šťáva z ½ limetky
sůl a pepř
NA GUACAMOLE
2 zralá avokáda, nakrájená
šťáva z ½ limetky
2 lžíce créme fraiche

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Olivový olej rozehřejte v pánvi a zvolna na něm nechte zesklovatět cibuli a obě papriky. Přidejte česnek spolu s paprikou a kmínem a ještě 1–2 minuty opékejte. Pak přidejte maso, rozdrobte ho vařečkou na drobné kousky a nechte opéct dohněda. Přilijte vývar a 45 minut zvolna vařte.
Promíchejte v misce rajčata, cibulku, koriandrové lístky, limetkovou šťávu. Ochuťte solí a pepřem.
Avokáda rozmačkejte v misce vidličkou, zakápněte limetkovou šťávou a jemně smíchejte s créme fraiche.
Tacos naplňte mletým masem, navrch dejte salsu a quacamole.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tacos s hovězím masem a guacamole

Snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

1 cibule, nakrájená na kostičky
1 červená paprika, na kostičky
1 zelená paprika, na kostičky
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
špetka papriky
1 a ½ lžičky mletého kmínu
500 g mletého hovězího masa
250 ml hovězího vývaru
1 balíček tacos (ve tvaru mušle)
NA SALSU
2 zralá rajčata, nakrájená
1 jarní cibulka, oloupaná a nakrájená
lístky ze 3 stonků koriandru
šťáva z ½ limetky
sůl a pepř
NA GUACAMOLE
2 zralá avokáda, nakrájená
šťáva z ½ limetky
2 lžíce créme fraiche

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Olivový olej rozehřejte v pánvi a zvolna na něm nechte zesklovatět cibuli a obě papriky. Přidejte česnek spolu s paprikou a kmínem a ještě 1–2 minuty opékejte. Pak přidejte maso, rozdrobte ho vařečkou na drobné kousky a nechte opéct dohněda. Přilijte vývar a 45 minut zvolna vařte.
Promíchejte v misce rajčata, cibulku, koriandrové lístky, limetkovou šťávu. Ochuťte solí a pepřem.
Avokáda rozmačkejte v misce vidličkou, zakápněte limetkovou šťávou a jemně smíchejte s créme fraiche.
Tacos naplňte mletým masem, navrch dejte salsu a quacamole.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty