Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Na kvásek:
100 ml vlažného mléka
1/2 kostky čerstvého droždí
1 lžička krupicového cukru
Na těsto:
500g hladké mouky
180-200ml vlažného plnotučného mléka
100g parmezánu
1 vejce
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
K dokončení:
1 vejce
30g strouhaného parmezánu
čerstvý rozmarýn
hrubozrnná sůl

Postup přípravy

Nejprve si odvažte všechny potřebné ingredience. Do menší misky odlijte 50-100 ml vlažného mléka. Přidejte droždí, cukr a lehce promíchejte. Dejte na teplé místo, do 10 minut by vám měl vzejít kvásek. Do velké mísy vsypte mouku, přidejte zbytek mléka, vejce, olivový olej, lžičku soli a hotový kvásek. Vypracujte hladké těsto, které lehce poprašte moukou a přikryjte utěrkou. Mísu s těstem uložte na teplé místo a nechte hodinu vykynout. Zapněte troubu na 180°C. Vykynuté těsto přendejte na pomoučněný vál a zapracujte do něj nastrouhaný parmezán. Ze vzniklého těsta vytvarujte 8-10 bochánků. Ty přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Bulky potřete ze všech stran rozšlehaným vajíčkem a posypte strouhaným parmezánem, nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí. Bulky nechte ještě 20 minut vykynout a pak je vložte do rozehřáté trouby. Pečte 20-25 minut do zezlátnutí.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
27hodnocení3

Další videorecepty