×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sýrové bulky

Další recepty a články

Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Sýrové bulky

Co budete potřebovat

Na kvásek:
100 ml vlažného mléka
1/2 kostky čerstvého droždí
1 lžička krupicového cukru
Na těsto:
500g hladké mouky
180-200ml vlažného plnotučného mléka
100g parmezánu
1 vejce
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
K dokončení:
1 vejce
30g strouhaného parmezánu
čerstvý rozmarýn
hrubozrnná sůl

Jak na to?

Nejprve si odvažte všechny potřebné ingredience. Do menší misky odlijte 50-100 ml vlažného mléka. Přidejte droždí, cukr a lehce promíchejte. Dejte na teplé místo, do 10 minut by vám měl vzejít kvásek. Do velké mísy vsypte mouku, přidejte zbytek mléka, vejce, olivový olej, lžičku soli a hotový kvásek. Vypracujte hladké těsto, které lehce poprašte moukou a přikryjte utěrkou. Mísu s těstem uložte na teplé místo a nechte hodinu vykynout. Zapněte troubu na 180°C. Vykynuté těsto přendejte na pomoučněný vál a zapracujte do něj nastrouhaný parmezán. Ze vzniklého těsta vytvarujte 8-10 bochánků. Ty přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Bulky potřete ze všech stran rozšlehaným vajíčkem a posypte strouhaným parmezánem, nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí. Bulky nechte ještě 20 minut vykynout a pak je vložte do rozehřáté trouby. Pečte 20-25 minut do zezlátnutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sýrové bulky

Svačina Snadné Chuťovky Videorecept
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

Na kvásek:
100 ml vlažného mléka
1/2 kostky čerstvého droždí
1 lžička krupicového cukru
Na těsto:
500g hladké mouky
180-200ml vlažného plnotučného mléka
100g parmezánu
1 vejce
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
K dokončení:
1 vejce
30g strouhaného parmezánu
čerstvý rozmarýn
hrubozrnná sůl

Jak na to?

Nejprve si odvažte všechny potřebné ingredience. Do menší misky odlijte 50-100 ml vlažného mléka. Přidejte droždí, cukr a lehce promíchejte. Dejte na teplé místo, do 10 minut by vám měl vzejít kvásek. Do velké mísy vsypte mouku, přidejte zbytek mléka, vejce, olivový olej, lžičku soli a hotový kvásek. Vypracujte hladké těsto, které lehce poprašte moukou a přikryjte utěrkou. Mísu s těstem uložte na teplé místo a nechte hodinu vykynout. Zapněte troubu na 180°C. Vykynuté těsto přendejte na pomoučněný vál a zapracujte do něj nastrouhaný parmezán. Ze vzniklého těsta vytvarujte 8-10 bochánků. Ty přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Bulky potřete ze všech stran rozšlehaným vajíčkem a posypte strouhaným parmezánem, nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí. Bulky nechte ještě 20 minut vykynout a pak je vložte do rozehřáté trouby. Pečte 20-25 minut do zezlátnutí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty