×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Švestouka

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba -...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica

Švestouka

Co budete potřebovat

600 g uzené vepřové krkovice, uvařené
250 ml vývaru z uzeného
250 g švestkových povidel
3 lžíce medu
½ lžičky mleté skořice
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
špetka mletého hřebíčku
100 ml červeného vína
sůl
čerstvě namletý pepř
Na jíšku
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Doměkka uvařené maso nakrájejte na plátky a uchovejte v teple. Vývar z masa se teď bude hodit na omáčku. Přiveďte ho k varu, stáhněte plamen a za stálého míchání do něj přidejte povidla, med, skořici, citronovou kůru a špetku hřebíčku. Přilijte červené víno a podle chuti osolte a opepřete.
Pokud není omáčka dostatečně hustá, z másla a mouky udělejte světlou jíšku a za stálého míchání ji do omáčky přidejte. Nechte krátce povařit. Maso se švestoukou nejvíc chutná s bramborovými špalíčky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Švestouka

Hlavní chod Náročné Česká Česká kuchyně Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

600 g uzené vepřové krkovice, uvařené
250 ml vývaru z uzeného
250 g švestkových povidel
3 lžíce medu
½ lžičky mleté skořice
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
špetka mletého hřebíčku
100 ml červeného vína
sůl
čerstvě namletý pepř
Na jíšku
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Doměkka uvařené maso nakrájejte na plátky a uchovejte v teple. Vývar z masa se teď bude hodit na omáčku. Přiveďte ho k varu, stáhněte plamen a za stálého míchání do něj přidejte povidla, med, skořici, citronovou kůru a špetku hřebíčku. Přilijte červené víno a podle chuti osolte a opepřete.
Pokud není omáčka dostatečně hustá, z másla a mouky udělejte světlou jíšku a za stálého míchání ji do omáčky přidejte. Nechte krátce povařit. Maso se švestoukou nejvíc chutná s bramborovými špalíčky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat