Švestouka
Ingredience
600 g | uzené vepřové krkovice, uvařené |
250 ml | vývaru z uzeného |
250 g | švestkových povidel |
3 | lžíce medu |
½ | lžičky mleté skořice |
kůra z 1 citronu, nastrouhaná | |
špetka mletého hřebíčku | |
100 ml | červeného vína |
sůl | |
čerstvě namletý pepř | |
Na jíšku | |
---|---|
2 | lžíce másla |
2 | lžíce hladké mouky |
Postup přípravy
Doměkka uvařené maso nakrájejte na plátky a uchovejte v teple. Vývar z masa se teď bude hodit na omáčku. Přiveďte ho k varu, stáhněte plamen a za stálého míchání do něj přidejte povidla, med, skořici, citronovou kůru a špetku hřebíčku. Přilijte červené víno a podle chuti osolte a opepřete.
Pokud není omáčka dostatečně hustá, z másla a mouky udělejte světlou jíšku a za stálého míchání ji do omáčky přidejte. Nechte krátce povařit. Maso se švestoukou nejvíc chutná s bramborovými špalíčky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY