Švestková nutela
Ingredience
1,5 kg | hodně zralých švestek |
250 g | krupicového cukru |
250 g | třtinového cukru |
1 | sáček vanilkového cukru |
100–150 g | 60% čokolády |
rum podle chuti |
Postup přípravy
Švestky vypeckujte, rychle přiveďte k varu a vařte zhruba 15 minut doměkka. (Budou-li mít hodně šťávy, část z ní slijte.) Po vychladnutí švestky rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte všechen cukr, čokoládu a podle chuti i rum a nechte 24 hodin rozležet při pokojové teplotě. Znovu rozmixujte a potom švestkovou nutelu naplňte do skleniček a sterilujte 15 minut při 80 °C.
TIP- Nutelu můžete dávat do jogurtu, smíchat s tvarohem, namazat na bílé pečivo s máslem nebo s ní plnit listové šátečky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY