Švédské masové koule
Ingredience
400 g | vepřového mletého masa AQ |
1 | vejce, našlehané |
1 | malá cibule, nasekaná najemno |
85 g | čerstvé strouhanky |
1 | lžíce jemně nasekaného kopru + navíc k podávání |
sůl, pepř | |
po 1 lžíci olivového oleje a másla | |
2 | lžíce hladké mouky |
400 ml | horkého hovězího vývaru |
bramborová kaše a brusinky k podávání |
Postup přípravy
V míse smíchejte mleté maso, vejce, cibuli, strouhanku a kopr. Podle chuti osolte a opepřete. Mezi dlaněmi ze směsi vyválejte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm nechte ze všech stran zhnědnout koule. Vyjměte je z pánve, naopak do ní dejte máslo a po jeho rozpuštění vsypte mouku. Opékejte dvě minuty, poté opatrně vlijte vývar. Nechte patnáct minut vařit do zhoustnutí a pak do omáčky vraťte masové koule. Prohřejte je a posypte dalším koprem. Podávejte s bramborovou kaší a brusinkami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY