
Švédské masové koule
Ingredience
400 g | vepřového mletého masa AQ |
1 | vejce, našlehané |
1 | malá cibule, nasekaná najemno |
85 g | čerstvé strouhanky |
1 | lžíce jemně nasekaného kopru + navíc k podávání |
sůl, pepř | |
po 1 lžíci olivového oleje a másla | |
2 | lžíce hladké mouky |
400 ml | horkého hovězího vývaru |
bramborová kaše a brusinky k podávání |
Postup přípravy
V míse smíchejte mleté maso, vejce, cibuli, strouhanku a kopr. Podle chuti osolte a opepřete. Mezi dlaněmi ze směsi vyválejte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm nechte ze všech stran zhnědnout koule. Vyjměte je z pánve, naopak do ní dejte máslo a po jeho rozpuštění vsypte mouku. Opékejte dvě minuty, poté opatrně vlijte vývar. Nechte patnáct minut vařit do zhoustnutí a pak do omáčky vraťte masové koule. Prohřejte je a posypte dalším koprem. Podávejte s bramborovou kaší a brusinkami.
Pomohl vám recept?
24hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod