Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g vepřového mletého masa AQ
1 vejce, našlehané
1 malá cibule, nasekaná najemno
85 g čerstvé strouhanky
1 lžíce jemně nasekaného kopru + navíc k podávání
sůl, pepř
po 1 lžíci olivového oleje a másla
2 lžíce hladké mouky
400 ml horkého hovězího vývaru
bramborová kaše a brusinky k podávání

Postup přípravy

V míse smíchejte mleté maso, vejce, cibuli, strouhanku a kopr. Podle chuti osolte a opepřete. Mezi dlaněmi ze směsi vyválejte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm nechte ze všech stran zhnědnout koule. Vyjměte je z pánve, naopak do ní dejte máslo a po jeho rozpuštění vsypte mouku. Opékejte dvě minuty, poté opatrně vlijte vývar. Nechte patnáct minut vařit do zhoustnutí a pak do omáčky vraťte masové koule. Prohřejte je a posypte dalším koprem. Podávejte s bramborovou kaší a brusinkami.

Pomohl vám recept?
24hodnocení4

Další videorecepty