Mandarinky se svařeným vínem a zmrzlinou
Tip do kuchyně
Mandarinky můžete doplnit ještě například o lesní ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, jahody) nebo také o jablko.
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Víno nalijte do hrnce, přidejte cukr, skořici, vanilkový lusk, 100 ml vody a za občasného promíchání pomalu zahřívejte na slabém plamenu.
2) Mandarinky opatrně oloupejte, aby zůstaly v celku a zároveň je zbavte všech bílých vláken a zbytků kůry. Přidejte je do vinného roztoku a 10 minut je zahřívejte. Poté mandarinky vyndejte z nálevu a ten ještě chvilku nechte probublávat, aby zhoustl.
3) Podávejte mandarinky přelité sirupem, posypané pistáciemi, případně se zakysanou smetanou, šlehačkou anebo zmrzlinou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Mandarinky se svařeným vínem a zmrzlinou
Tip do kuchyně
Mandarinky můžete doplnit ještě například o lesní ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, jahody) nebo také o jablko.
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Víno nalijte do hrnce, přidejte cukr, skořici, vanilkový lusk, 100 ml vody a za občasného promíchání pomalu zahřívejte na slabém plamenu.
2) Mandarinky opatrně oloupejte, aby zůstaly v celku a zároveň je zbavte všech bílých vláken a zbytků kůry. Přidejte je do vinného roztoku a 10 minut je zahřívejte. Poté mandarinky vyndejte z nálevu a ten ještě chvilku nechte probublávat, aby zhoustl.
3) Podávejte mandarinky přelité sirupem, posypané pistáciemi, případně se zakysanou smetanou, šlehačkou anebo zmrzlinou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio