Mandarinky se svařeným vínem a zmrzlinou
Ingredience
700 ml | červeného vína |
120 g | moučkového cukru |
1 | svitek skořice |
1 | vanilkový lusk |
6 | mandarinek |
3 | lžíce pistáciových oříšků |
zakysaná smetana | |
vanilková zmrzlina |
Postup přípravy
1) Víno nalijte do hrnce, přidejte cukr, skořici, vanilkový lusk, 100 ml vody a za občasného promíchání pomalu zahřívejte na slabém plamenu.
2) Mandarinky opatrně oloupejte, aby zůstaly v celku a zároveň je zbavte všech bílých vláken a zbytků kůry. Přidejte je do vinného roztoku a 10 minut je zahřívejte. Poté mandarinky vyndejte z nálevu a ten ještě chvilku nechte probublávat, aby zhoustl.
3) Podávejte mandarinky přelité sirupem, posypané pistáciemi, případně se zakysanou smetanou, šlehačkou anebo zmrzlinou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY