×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mandarinky se svařeným vínem a zmrzlinou

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Mandarinky se svařeným vínem a zmrzlinou

Tip do kuchyně

Mandarinky můžete doplnit ještě například o lesní ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, jahody) nebo také o jablko.

Co budete potřebovat

700 ml červeného vína
120 g moučkového cukru
1 svitek skořice
1 vanilkový lusk
6 mandarinek
3 lžíce pistáciových oříšků
zakysaná smetana
vanilková zmrzlina

Jak na to?

1) Víno nalijte do hrnce, přidejte cukr, skořici, vanilkový lusk, 100 ml vody a za občasného promíchání pomalu zahřívejte na slabém plamenu.

2) Mandarinky opatrně oloupejte, aby zůstaly v celku a zároveň je zbavte všech bílých vláken a zbytků kůry. Přidejte je do vinného roztoku a 10 minut je zahřívejte. Poté mandarinky vyndejte z nálevu a ten ještě chvilku nechte probublávat, aby zhoustl.

3) Podávejte mandarinky přelité sirupem, posypané pistáciemi, případně se zakysanou smetanou, šlehačkou anebo zmrzlinou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mandarinky se svařeným vínem a zmrzlinou

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Párty Vaření Jak na ovoce Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (3)

Tip do kuchyně

Mandarinky můžete doplnit ještě například o lesní ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, jahody) nebo také o jablko.

Co budete potřebovat

700 ml červeného vína
120 g moučkového cukru
1 svitek skořice
1 vanilkový lusk
6 mandarinek
3 lžíce pistáciových oříšků
zakysaná smetana
vanilková zmrzlina

Jak na to?

1) Víno nalijte do hrnce, přidejte cukr, skořici, vanilkový lusk, 100 ml vody a za občasného promíchání pomalu zahřívejte na slabém plamenu.

2) Mandarinky opatrně oloupejte, aby zůstaly v celku a zároveň je zbavte všech bílých vláken a zbytků kůry. Přidejte je do vinného roztoku a 10 minut je zahřívejte. Poté mandarinky vyndejte z nálevu a ten ještě chvilku nechte probublávat, aby zhoustl.

3) Podávejte mandarinky přelité sirupem, posypané pistáciemi, případně se zakysanou smetanou, šlehačkou anebo zmrzlinou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat