Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

700 ml červeného vína
120 g moučkového cukru
1 svitek skořice
1 vanilkový lusk
6 mandarinek
3 lžíce pistáciových oříšků
zakysaná smetana
vanilková zmrzlina

Postup přípravy

1) Víno nalijte do hrnce, přidejte cukr, skořici, vanilkový lusk, 100 ml vody a za občasného promíchání pomalu zahřívejte na slabém plamenu.

2) Mandarinky opatrně oloupejte, aby zůstaly v celku a zároveň je zbavte všech bílých vláken a zbytků kůry. Přidejte je do vinného roztoku a 10 minut je zahřívejte. Poté mandarinky vyndejte z nálevu a ten ještě chvilku nechte probublávat, aby zhoustl.

3) Podávejte mandarinky přelité sirupem, posypané pistáciemi, případně se zakysanou smetanou, šlehačkou anebo zmrzlinou.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty