Albert logo
  • Steaky se švestkovou omáčkou

Steaky se švestkovou omáčkou

Steaky se švestkovou omáčkou
Snadné
16-30 minut
3/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí steak 4 ks
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový
  • Červené víno 250 ml
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Sojová omáčka 5 ml
  • Povidla švestková 440 g
  • Vývar kuřecí 250 ml
  • Sůl
  • Brambory
  • Polníček
  • Hovězí steak 4 ks
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový
  • Červené víno 250 ml
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Sojová omáčka 5 ml
  • Povidla švestková 440 g
  • Vývar kuřecí 250 ml
  • Sůl
  • Brambory
  • Polníček

Příprava

  1. 1
    Na omáčku orestujte nakrájenou cibuli na olivovém oleji dozlatova. Přidejte lžíci cukru a nechte zkaramelizovat. Zalijte červeným vínem a počkejte, až se mírně odpaří. Pak přidejte vývar, sójovou omáčku a povidla. Za stálého míchání vařte deset minut. Nakonec rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí. Udržujte teplé.
  2. 2
    Maso promačkejte klouby ruky, lehce potřete olivovým olejem a posypte drceným barevným pepřem.
  3. 3
    Pak maso zprudka opečte na pánvi – z každé strany dvě minuty. Pouze pokud chcete steaky středně nebo hodně propečené, opékejte je tři až pět minut.
  4. 4
    Maso přendejte do zapékací misky a dejte na osm minut do trouby vyhřáté na 140° C. Vyndejte z trouby, přikryjte alobalem a nechte ještě deset minut odpočívat. Steaky podávejte se švestkovou omáčkou, bramborem a polníčkem nebo lehkým zeleninovým salátem.
  1. 1
    Na omáčku orestujte nakrájenou cibuli na olivovém oleji dozlatova. Přidejte lžíci cukru a nechte zkaramelizovat. Zalijte červeným vínem a počkejte, až se mírně odpaří. Pak přidejte vývar, sójovou omáčku a povidla. Za stálého míchání vařte deset minut. Nakonec rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí. Udržujte teplé.
  2. 2
    Maso promačkejte klouby ruky, lehce potřete olivovým olejem a posypte drceným barevným pepřem.
  3. 3
    Pak maso zprudka opečte na pánvi – z každé strany dvě minuty. Pouze pokud chcete steaky středně nebo hodně propečené, opékejte je tři až pět minut.
  4. 4
    Maso přendejte do zapékací misky a dejte na osm minut do trouby vyhřáté na 140° C. Vyndejte z trouby, přikryjte alobalem a nechte ještě deset minut odpočívat. Steaky podávejte se švestkovou omáčkou, bramborem a polníčkem nebo lehkým zeleninovým salátem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2025 do 04.11.2025

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2025 do 04.11.2025

Platný ještě 4 dny

Od 22.10.2025 do 04.11.2025

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.