
Šťavnatý bio burger

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Americká
Bio
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Hamburgerová bulka 1 ks
- Zakysaná smetana BIO 1 plž
- Sůl
- Kečup BIO 1 plž
- Pepř
- Cuketa BIO 1 ks
- Mleté maso hovězí BIO 230 g
- Rajče BIO 1 ks
- Olej olivový BIO 1 člž
- Gouda BIO 1 plát.
- Salát mix BIO 1 hrs.
- Chilli vločky
- Hamburgerová bulka 1 ks
- Zakysaná smetana BIO 1 plž
- Sůl
- Kečup BIO 1 plž
- Pepř
- Cuketa BIO 1 ks
- Mleté maso hovězí BIO 230 g
- Rajče BIO 1 ks
- Olej olivový BIO 1 člž
- Gouda BIO 1 plát.
- Salát mix BIO 1 hrs.
- Chilli vločky
Příprava
- 1Rozkrojte podélně housku a opečte ji nasucho na grilovací pánvi. Odložte na talíř. V misce rozmíchejte lžíci zakysané smetany se lžící kečupu, osolte a opepřete.
- 2Cuketu umyjte a pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte na tenké plátky. Vložte do misky a lehce nasolte a promíchejte. Rajče omyjte a nakrájejte na plátky. Všechnu zeleninu dejte stranou.
- 3Z 230 g mletého hovězího masa vytvarujte burger a potřete ho lžičkou olivového oleje. Osolte, opepřete a vložte do rozpálené grilovací pánve. Opékejte 3 minuty z každé strany. Před koncem položte na maso plátek goudy a nechte ještě minutu zahřívat na pánvi.
- 4Rozkrojenou housku potřete připraveným dresinkem, na něj položte listy salátu a poté ogrilovaný burger se sýrem. Jako další vrstvu přidejte plátky rajčat, nasolené plátky cukety, opepřete a můžete přidat také trošku chilli vloček. Nakonec přiklopte horní částí housky. Šťavnatý bio burger je hotový a nezbývá nic jiného než se zakousnout. Lepší pro vás, lepší pro přírodu.
- 1Rozkrojte podélně housku a opečte ji nasucho na grilovací pánvi. Odložte na talíř. V misce rozmíchejte lžíci zakysané smetany se lžící kečupu, osolte a opepřete.
- 2Cuketu umyjte a pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte na tenké plátky. Vložte do misky a lehce nasolte a promíchejte. Rajče omyjte a nakrájejte na plátky. Všechnu zeleninu dejte stranou.
- 3Z 230 g mletého hovězího masa vytvarujte burger a potřete ho lžičkou olivového oleje. Osolte, opepřete a vložte do rozpálené grilovací pánve. Opékejte 3 minuty z každé strany. Před koncem položte na maso plátek goudy a nechte ještě minutu zahřívat na pánvi.
- 4Rozkrojenou housku potřete připraveným dresinkem, na něj položte listy salátu a poté ogrilovaný burger se sýrem. Jako další vrstvu přidejte plátky rajčat, nasolené plátky cukety, opepřete a můžete přidat také trošku chilli vloček. Nakonec přiklopte horní částí housky. Šťavnatý bio burger je hotový a nezbývá nic jiného než se zakousnout. Lepší pro vás, lepší pro přírodu.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.