×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Špízy Caprese

Další recepty a články

Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata

Špízy Caprese

Co budete potřebovat

10 plátků bílého toustového chleba
olivový olej
sůl s 12 bylinkami
3–4 koule mozzarelly
plátky prosciutta
3–4 krásná pevná červená rajčata
bazalkové lístky
sůl
pepř

Jak na to?

Z chlebů vykrájejte srdíčka nebo kytičky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete je olejem, posypte solí a dejte na chvíli péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pak je spolu s ostatními ingrediencemi napíchejte na špejle – vždy na střídačku – chleba, mozzarellu, kousek prosciutta, rajče a bazalkový lístek. Vše můžete ještě osolit nebo opepřit či zastříknout olejem.
Jak na opečené srdce do špízů:
Krok 1: Toustové chleby rozložte na pracovní plochu a několikrát je stlačte válečkem.
Krok 2: Formičkou, nejlépe kovovou s ostrou hranou, vykrájejte tvary, které chcete, například srdíčka, jako my. Okrojky chlebů můžete použít na přípravu čerstvé strouhanky.
Krok 3: Vykrájené tvary vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je olivovým olejem. Pečte podle instrukcí z receptu a použijte do špízů.
Tip - Čistě vegetariánskou verzi špízů získáte, když prosciutto nahradíte sýrem

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špízy Caprese

Předkrm Snadné Italská Chuťovky Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

10 plátků bílého toustového chleba
olivový olej
sůl s 12 bylinkami
3–4 koule mozzarelly
plátky prosciutta
3–4 krásná pevná červená rajčata
bazalkové lístky
sůl
pepř

Jak na to?

Z chlebů vykrájejte srdíčka nebo kytičky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete je olejem, posypte solí a dejte na chvíli péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pak je spolu s ostatními ingrediencemi napíchejte na špejle – vždy na střídačku – chleba, mozzarellu, kousek prosciutta, rajče a bazalkový lístek. Vše můžete ještě osolit nebo opepřit či zastříknout olejem.
Jak na opečené srdce do špízů:
Krok 1: Toustové chleby rozložte na pracovní plochu a několikrát je stlačte válečkem.
Krok 2: Formičkou, nejlépe kovovou s ostrou hranou, vykrájejte tvary, které chcete, například srdíčka, jako my. Okrojky chlebů můžete použít na přípravu čerstvé strouhanky.
Krok 3: Vykrájené tvary vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je olivovým olejem. Pečte podle instrukcí z receptu a použijte do špízů.
Tip - Čistě vegetariánskou verzi špízů získáte, když prosciutto nahradíte sýrem

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata

Inspirujte se podobnými recepty