Špaldovodatlové hvězdičky

Náročné Dezert Magazín 12/2012
Náročné Dezert Magazín 12/2012

Ingredience

100 g lískových oříšků
150 g sušených datlí
240 g hladké špaldové mouky
60 g celozrnné špaldové mouky
2 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
1 lžička skořice
1 lžička vanilkové dřeně
180 g másla
100 g javorového sirupu (Hanka dává rovněž bio datlový, rýžový nebo sirup z agáve)
1 lžíce citronové šťávy
Na čokoládovou polevu:
200 g hořké čokolády
30 g másla

Postup přípravy

1. Nejvíce času zabere příprava oříšků, proto je lepší si je připravit předem. Opražte je 10–15 minut v troubě rozehřáté na 120 °C – začnou vonět, slupička se bude snadno sloupávat. Uvnitř však nesmí být oříšky tmavé. Rukama odstraňte z vychladlých oříšků slupičku a v mixéru je umelte na velmi jemno. Lze je i nastrouhat v mlýnku na strouhanku.
2. Sušené datle nakrájejte na velmi jemné kostičky. Krájejte jen měkké datle, aby pak v pečivu nebyly příliš tvrdé kousky.
3. Všechny ingredience smíchejte dohromady a utvořte těsto. Nechte ho odpočinout v ledničce nejméně hodinu, ale klidně i přes noc. (Můžete ho tam nechat klidně i týden.)
4. Po vyjmutí z ledničky nechte chvíli ,ohřát‘ v pokojové teplotě a rukama propracujte. Vyválejte plát (síly tak 4–5 mm). Jde to dobře přes velký mikrotenový sáček. Vykrajujte hvězdičky nebo jiné tvary.
5. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 160 °C cca 10 minut. Po vyndání z trouby budou hvězdičky měkké, proto je nechte na plechu zchladnout, čímž zatuhnou a zpevní se.
6. Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni klasicky rozpusťte nalámanou čokoládu, vmíchejte pokrájené máslo a důkladně promíchejte, abyste získali krásně hladkou polevu.
7. Vychladlé hvězdičky obalujte v čokoládové polevě a ozdobte buď drcenými, nebo rozpůlenými oříšky (nejlépe předem opraženými a oloupanými).

Pomohl vám recept?
25hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky