×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špaldovodatlové hvězdičky

Další recepty a články

Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky

Špaldovodatlové hvězdičky

Co budete potřebovat

100 g lískových oříšků
150 g sušených datlí
240 g hladké špaldové mouky
60 g celozrnné špaldové mouky
2 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
1 lžička skořice
1 lžička vanilkové dřeně
180 g másla
100 g javorového sirupu (Hanka dává rovněž bio datlový, rýžový nebo sirup z agáve)
1 lžíce citronové šťávy
Na čokoládovou polevu:
200 g hořké čokolády
30 g másla

Jak na to?

1. Nejvíce času zabere příprava oříšků, proto je lepší si je připravit předem. Opražte je 10–15 minut v troubě rozehřáté na 120 °C – začnou vonět, slupička se bude snadno sloupávat. Uvnitř však nesmí být oříšky tmavé. Rukama odstraňte z vychladlých oříšků slupičku a v mixéru je umelte na velmi jemno. Lze je i nastrouhat v mlýnku na strouhanku.
2. Sušené datle nakrájejte na velmi jemné kostičky. Krájejte jen měkké datle, aby pak v pečivu nebyly příliš tvrdé kousky.
3. Všechny ingredience smíchejte dohromady a utvořte těsto. Nechte ho odpočinout v ledničce nejméně hodinu, ale klidně i přes noc. (Můžete ho tam nechat klidně i týden.)
4. Po vyjmutí z ledničky nechte chvíli ,ohřát‘ v pokojové teplotě a rukama propracujte. Vyválejte plát (síly tak 4–5 mm). Jde to dobře přes velký mikrotenový sáček. Vykrajujte hvězdičky nebo jiné tvary.
5. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 160 °C cca 10 minut. Po vyndání z trouby budou hvězdičky měkké, proto je nechte na plechu zchladnout, čímž zatuhnou a zpevní se.
6. Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni klasicky rozpusťte nalámanou čokoládu, vmíchejte pokrájené máslo a důkladně promíchejte, abyste získali krásně hladkou polevu.
7. Vychladlé hvězdičky obalujte v čokoládové polevě a ozdobte buď drcenými, nebo rozpůlenými oříšky (nejlépe předem opraženými a oloupanými).





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špaldovodatlové hvězdičky

Dezert Náročné Česká Cukroví Vánoční cukroví II Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (18)

Co budete potřebovat

100 g lískových oříšků
150 g sušených datlí
240 g hladké špaldové mouky
60 g celozrnné špaldové mouky
2 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
1 lžička skořice
1 lžička vanilkové dřeně
180 g másla
100 g javorového sirupu (Hanka dává rovněž bio datlový, rýžový nebo sirup z agáve)
1 lžíce citronové šťávy
Na čokoládovou polevu:
200 g hořké čokolády
30 g másla

Jak na to?

1. Nejvíce času zabere příprava oříšků, proto je lepší si je připravit předem. Opražte je 10–15 minut v troubě rozehřáté na 120 °C – začnou vonět, slupička se bude snadno sloupávat. Uvnitř však nesmí být oříšky tmavé. Rukama odstraňte z vychladlých oříšků slupičku a v mixéru je umelte na velmi jemno. Lze je i nastrouhat v mlýnku na strouhanku.
2. Sušené datle nakrájejte na velmi jemné kostičky. Krájejte jen měkké datle, aby pak v pečivu nebyly příliš tvrdé kousky.
3. Všechny ingredience smíchejte dohromady a utvořte těsto. Nechte ho odpočinout v ledničce nejméně hodinu, ale klidně i přes noc. (Můžete ho tam nechat klidně i týden.)
4. Po vyjmutí z ledničky nechte chvíli ,ohřát‘ v pokojové teplotě a rukama propracujte. Vyválejte plát (síly tak 4–5 mm). Jde to dobře přes velký mikrotenový sáček. Vykrajujte hvězdičky nebo jiné tvary.
5. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 160 °C cca 10 minut. Po vyndání z trouby budou hvězdičky měkké, proto je nechte na plechu zchladnout, čímž zatuhnou a zpevní se.
6. Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni klasicky rozpusťte nalámanou čokoládu, vmíchejte pokrájené máslo a důkladně promíchejte, abyste získali krásně hladkou polevu.
7. Vychladlé hvězdičky obalujte v čokoládové polevě a ozdobte buď drcenými, nebo rozpůlenými oříšky (nejlépe předem opraženými a oloupanými).

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky

Inspirujte se podobnými recepty