Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Snídaňová rýžová miska ze zbylé uvařené rýže

Snídaňová rýžová miska ze zbylé uvařené rýže

Ingredience

100 g zbylých ořechů a semínek podle chuti (mandle, vlašské ořechy, sezamová a dýňová semínka)
100 g bílého jogurtu
1 citron
2 lžičky medu
4 snítky čerstvé máty
300 g zbylé vařené rýže
100 g zbylého sušeného ovoce podle chuti (rozinky, brusinky, meruňky, švestky)
4 snítky čerstvé bazalky

Postup přípravy

1. Ořechy a semínka nahrubo nasekejte, opražte nasucho v pánvi a nechte vychladnout.
2. V misce promíchejte 100 g bílého jogurtu se šťávou z poloviny citronu a 2 lžičkami medu.
3. Přidejte nadrobno pokrájenou mátu. Do zbylé rýže přisypte sušené ovoce, větší kusy pokrájejte.
4. Promíchejte s jogurtovou zálivkou, posypte opraženými ořechy a ozdobte lístky bazalky. Vychutnejte si salát i pocit, že jste záchranář ve své kuchyni.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty