
Smetanový velikonoční beránek
Tradiční velikonoční beránek patří k tradicím českých Velikonoc, stejně jako pomlázka nebo kraslice. Jak ale upéct beránka, po kterém se jen zapráší? Poradíme vám a přidáme tip na zdravější variantu.

Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Velikonoce
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Máslo
- Vejce 4 ks
- Mouka polohrubá 300 g
- Cukr krupicový 200 g
- Kypřící prášek 1 ks
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Mouka hrubá
- Máslo
- Vejce 4 ks
- Mouka polohrubá 300 g
- Cukr krupicový 200 g
- Kypřící prášek 1 ks
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Mouka hrubá


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.