×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Smetanové potěšení

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Smetanové potěšení

Co budete potřebovat

2 kelímky smetany ke šlehání
2 kelímky zakysané smetany
3 sáčky vanilkového cukru + krupicový cukr podle chuti
1 balíček cukrářských piškotů
100 ml silné černé kávy
1 balíček Koka sušenek, nahrubo nadrcených
kakao holandského typu na poprášení

Jak na to?

1. Jednu smetanu ušlehejte dotuha. Obě zakysané smetany vyklopte do mísy, promíchejte, vmíchejte vanilkové cukry a nakonec i dotuha ušlehanou smetanu. Podle chuti můžete dosladit krupicovým cukrem.
2. Dortovou formu o průměru 24 centimetrů vyložte alobalem. Na dno dejte cukrářské piškoty, pokapejte je kávou, potřete částí krému a pokračujte vrstvou sušenek (ty nepokapávejte). Pokračujte do spotřebování všech ingrediencí – končit byste měli vrstvou sušenek. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha, potřete jí vršek dortu a dejte minimálně na pět hodin chladit. Podávejte posypané kakaem holandského typu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smetanové potěšení

Velmi snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 9/2011
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

2 kelímky smetany ke šlehání
2 kelímky zakysané smetany
3 sáčky vanilkového cukru + krupicový cukr podle chuti
1 balíček cukrářských piškotů
100 ml silné černé kávy
1 balíček Koka sušenek, nahrubo nadrcených
kakao holandského typu na poprášení

Jak na to?

1. Jednu smetanu ušlehejte dotuha. Obě zakysané smetany vyklopte do mísy, promíchejte, vmíchejte vanilkové cukry a nakonec i dotuha ušlehanou smetanu. Podle chuti můžete dosladit krupicovým cukrem.
2. Dortovou formu o průměru 24 centimetrů vyložte alobalem. Na dno dejte cukrářské piškoty, pokapejte je kávou, potřete částí krému a pokračujte vrstvou sušenek (ty nepokapávejte). Pokračujte do spotřebování všech ingrediencí – končit byste měli vrstvou sušenek. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha, potřete jí vršek dortu a dejte minimálně na pět hodin chladit. Podávejte posypané kakaem holandského typu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty