×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smetanové potěšení

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Smetanové potěšení

Co budete potřebovat

2 kelímky smetany ke šlehání
2 kelímky zakysané smetany
3 sáčky vanilkového cukru + krupicový cukr podle chuti
1 balíček cukrářských piškotů
100 ml silné černé kávy
1 balíček Koka sušenek, nahrubo nadrcených
kakao holandského typu na poprášení

Jak na to?

1. Jednu smetanu ušlehejte dotuha. Obě zakysané smetany vyklopte do mísy, promíchejte, vmíchejte vanilkové cukry a nakonec i dotuha ušlehanou smetanu. Podle chuti můžete dosladit krupicovým cukrem.
2. Dortovou formu o průměru 24 centimetrů vyložte alobalem. Na dno dejte cukrářské piškoty, pokapejte je kávou, potřete částí krému a pokračujte vrstvou sušenek (ty nepokapávejte). Pokračujte do spotřebování všech ingrediencí – končit byste měli vrstvou sušenek. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha, potřete jí vršek dortu a dejte minimálně na pět hodin chladit. Podávejte posypané kakaem holandského typu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smetanové potěšení

Velmi snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 9/2011
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

2 kelímky smetany ke šlehání
2 kelímky zakysané smetany
3 sáčky vanilkového cukru + krupicový cukr podle chuti
1 balíček cukrářských piškotů
100 ml silné černé kávy
1 balíček Koka sušenek, nahrubo nadrcených
kakao holandského typu na poprášení

Jak na to?

1. Jednu smetanu ušlehejte dotuha. Obě zakysané smetany vyklopte do mísy, promíchejte, vmíchejte vanilkové cukry a nakonec i dotuha ušlehanou smetanu. Podle chuti můžete dosladit krupicovým cukrem.
2. Dortovou formu o průměru 24 centimetrů vyložte alobalem. Na dno dejte cukrářské piškoty, pokapejte je kávou, potřete částí krému a pokračujte vrstvou sušenek (ty nepokapávejte). Pokračujte do spotřebování všech ingrediencí – končit byste měli vrstvou sušenek. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha, potřete jí vršek dortu a dejte minimálně na pět hodin chladit. Podávejte posypané kakaem holandského typu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty