×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slovenská štědrovečerní kapustnica

Další recepty a články

Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso...
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč

Slovenská štědrovečerní kapustnica

Co budete potřebovat

500 g vepřového masa (plecko nebo kýta)
2 cibule
1 lžíce sádla
4 stroužky česneku
2 brambory
hrst sušených hub
hrst sušených švestek
3 kuličky nového koření
1 lžička celého černého pepře
2 bobkové listy
500 g kysaného zelí
1 klobása
250 g vánoční šunky v bránici
1 lžíce másla
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl, pepř

Jak na to?

Nejprve si připravte vývar. Vepřové maso opláchněte, dejte do hrnce a zalijte studenou vodou, aby bylo úplně ponořené. Přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu a vařte pod pokličkou do změknutí. Trvá to zhruba hodinu a půl. Uvařené maso vyjměte, oberte a nechte zatím stranou. Hotový vývar přeceďte.
Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na rozehřátém sádle. Přidejte nakrájený česnek a ještě pár minut opékejte. Zalijte připraveným vývarem, přidejte brambory nakrájené na kostičky, sušené houby, švestky a všechno koření. Vařte 10 minut, až brambory trochu změknou. Potom přidejte scezené kysané zelí a vařte dalších 20 minut. Klobásu nakrájejte na kolečka, šunku na kostičky a přidejte ji do polévky. Stejně tak kousky vepřového masa z vývaru.
Máslo rozpusťte v rendlíku a krátce na něm opečte papriku. Jen aby se rozvoněla a stále si zachovala intenzivní červenou barvu, která potom nádherně obarví polévku. Potom vlijte papriku i s máslem do polévky.
Uvařenou polévku dochuťte solí a pepřem. Uleželá do druhého dne chutná samozřejmě nejlépe.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slovenská štědrovečerní kapustnica

Polévka Velmi snadné Polévky Vánoce Bezlepkové Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

500 g vepřového masa (plecko nebo kýta)
2 cibule
1 lžíce sádla
4 stroužky česneku
2 brambory
hrst sušených hub
hrst sušených švestek
3 kuličky nového koření
1 lžička celého černého pepře
2 bobkové listy
500 g kysaného zelí
1 klobása
250 g vánoční šunky v bránici
1 lžíce másla
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl, pepř

Jak na to?

Nejprve si připravte vývar. Vepřové maso opláchněte, dejte do hrnce a zalijte studenou vodou, aby bylo úplně ponořené. Přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu a vařte pod pokličkou do změknutí. Trvá to zhruba hodinu a půl. Uvařené maso vyjměte, oberte a nechte zatím stranou. Hotový vývar přeceďte.
Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na rozehřátém sádle. Přidejte nakrájený česnek a ještě pár minut opékejte. Zalijte připraveným vývarem, přidejte brambory nakrájené na kostičky, sušené houby, švestky a všechno koření. Vařte 10 minut, až brambory trochu změknou. Potom přidejte scezené kysané zelí a vařte dalších 20 minut. Klobásu nakrájejte na kolečka, šunku na kostičky a přidejte ji do polévky. Stejně tak kousky vepřového masa z vývaru.
Máslo rozpusťte v rendlíku a krátce na něm opečte papriku. Jen aby se rozvoněla a stále si zachovala intenzivní červenou barvu, která potom nádherně obarví polévku. Potom vlijte papriku i s máslem do polévky.
Uvařenou polévku dochuťte solí a pepřem. Uleželá do druhého dne chutná samozřejmě nejlépe.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč

Inspirujte se podobnými recepty