Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g vepřového masa (plecko nebo kýta)
2 cibule
1 lžíce sádla
4 stroužky česneku
2 brambory
hrst sušených hub
hrst sušených švestek
3 kuličky nového koření
1 lžička celého černého pepře
2 bobkové listy
500 g kysaného zelí
1 klobása
250 g vánoční šunky v bránici
1 lžíce másla
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl, pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravte vývar. Vepřové maso opláchněte, dejte do hrnce a zalijte studenou vodou, aby bylo úplně ponořené. Přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu a vařte pod pokličkou do změknutí. Trvá to zhruba hodinu a půl. Uvařené maso vyjměte, oberte a nechte zatím stranou. Hotový vývar přeceďte.
Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na rozehřátém sádle. Přidejte nakrájený česnek a ještě pár minut opékejte. Zalijte připraveným vývarem, přidejte brambory nakrájené na kostičky, sušené houby, švestky a všechno koření. Vařte 10 minut, až brambory trochu změknou. Potom přidejte scezené kysané zelí a vařte dalších 20 minut. Klobásu nakrájejte na kolečka, šunku na kostičky a přidejte ji do polévky. Stejně tak kousky vepřového masa z vývaru.
Máslo rozpusťte v rendlíku a krátce na něm opečte papriku. Jen aby se rozvoněla a stále si zachovala intenzivní červenou barvu, která potom nádherně obarví polévku. Potom vlijte papriku i s máslem do polévky.
Uvařenou polévku dochuťte solí a pepřem. Uleželá do druhého dne chutná samozřejmě nejlépe.

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty