×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Slepičí dortíky

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Slepičí dortíky

Co budete potřebovat

125 g másla, změklého
140 g jemného krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
180 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
125 ml mléka
Na ozdobu
3 bílky
120 g krupicového cukru
žlutě a červeně potahované bonbony Lékorky na zobáčky
a hřebínky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160°C. Máslo a oba cukry vyšlehejte do nadýchaného krému. Postupně zašlehejte vejce a mouku prosetou s kypřicím práškem. Podle potřeby nařeďte mlékem. Těsto rozdělte do 12 formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky. Pečte 18–20 minut. Upečené muffiny nechte vychladnout na mřížce; teplotu v troubě zvyšte na 220 °C. Mezitím prošlehejte v ohnivzdorné misce bílky s cukrem. Jakmile zpění, postavte misku na hrnec s vroucí vodou, tak aby se dno misky nedotýkalo hladiny, a vyšlehejte pevný sníh. Hotový krém naneste na muffiny a vytvarujte ho do špiček. Z bonbonů udělejte zobáček, hřebínek, z rozpůleného bonbonu očičko. Ozdobené dortíčky dejte na chvilku do trouby, aby špičky krému zezlátly.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slepičí dortíky

Velmi snadné Česká Pečení Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

125 g másla, změklého
140 g jemného krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
180 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
125 ml mléka
Na ozdobu
3 bílky
120 g krupicového cukru
žlutě a červeně potahované bonbony Lékorky na zobáčky
a hřebínky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160°C. Máslo a oba cukry vyšlehejte do nadýchaného krému. Postupně zašlehejte vejce a mouku prosetou s kypřicím práškem. Podle potřeby nařeďte mlékem. Těsto rozdělte do 12 formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky. Pečte 18–20 minut. Upečené muffiny nechte vychladnout na mřížce; teplotu v troubě zvyšte na 220 °C. Mezitím prošlehejte v ohnivzdorné misce bílky s cukrem. Jakmile zpění, postavte misku na hrnec s vroucí vodou, tak aby se dno misky nedotýkalo hladiny, a vyšlehejte pevný sníh. Hotový krém naneste na muffiny a vytvarujte ho do špiček. Z bonbonů udělejte zobáček, hřebínek, z rozpůleného bonbonu očičko. Ozdobené dortíčky dejte na chvilku do trouby, aby špičky krému zezlátly.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Inspirujte se podobnými recepty