×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slepičí dortíky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Slepičí dortíky

Co budete potřebovat

125 g másla, změklého
140 g jemného krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
180 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
125 ml mléka
Na ozdobu
3 bílky
120 g krupicového cukru
žlutě a červeně potahované bonbony Lékorky na zobáčky
a hřebínky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160°C. Máslo a oba cukry vyšlehejte do nadýchaného krému. Postupně zašlehejte vejce a mouku prosetou s kypřicím práškem. Podle potřeby nařeďte mlékem. Těsto rozdělte do 12 formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky. Pečte 18–20 minut. Upečené muffiny nechte vychladnout na mřížce; teplotu v troubě zvyšte na 220 °C. Mezitím prošlehejte v ohnivzdorné misce bílky s cukrem. Jakmile zpění, postavte misku na hrnec s vroucí vodou, tak aby se dno misky nedotýkalo hladiny, a vyšlehejte pevný sníh. Hotový krém naneste na muffiny a vytvarujte ho do špiček. Z bonbonů udělejte zobáček, hřebínek, z rozpůleného bonbonu očičko. Ozdobené dortíčky dejte na chvilku do trouby, aby špičky krému zezlátly.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slepičí dortíky

Velmi snadné Česká Pečení Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

125 g másla, změklého
140 g jemného krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
180 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
125 ml mléka
Na ozdobu
3 bílky
120 g krupicového cukru
žlutě a červeně potahované bonbony Lékorky na zobáčky
a hřebínky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160°C. Máslo a oba cukry vyšlehejte do nadýchaného krému. Postupně zašlehejte vejce a mouku prosetou s kypřicím práškem. Podle potřeby nařeďte mlékem. Těsto rozdělte do 12 formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky. Pečte 18–20 minut. Upečené muffiny nechte vychladnout na mřížce; teplotu v troubě zvyšte na 220 °C. Mezitím prošlehejte v ohnivzdorné misce bílky s cukrem. Jakmile zpění, postavte misku na hrnec s vroucí vodou, tak aby se dno misky nedotýkalo hladiny, a vyšlehejte pevný sníh. Hotový krém naneste na muffiny a vytvarujte ho do špiček. Z bonbonů udělejte zobáček, hřebínek, z rozpůleného bonbonu očičko. Ozdobené dortíčky dejte na chvilku do trouby, aby špičky krému zezlátly.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat