Slaninové plátky
Ingredience
250 g | slaniny v celku |
80 ml | černého piva |
50 ml | javorového sirupu |
80 g | třtinového cukru |
Postup přípravy
1. Celých 250 g slaniny nakrájejte podélně na 12 silnějších plátků. Nejlépe to zvládnete na nářezáku.
2. V misce smíchejte 80 ml černého piva, 50 ml javorového sirupu a 80 g třtinového cukru. Promíchejte a nechte cukr zcela rozpustit. Gril rozpalte na střední žár.
3. Slaninu namočte v marinádě z obou stran a položte ji mezi dva plechy. Díky tomu zabráníte, aby tuk kapal přímo do ohně, a zároveň chipsy zůstanou krásně rovné. V rozpáleném grilu opékejte slaninu 10 minut. Pak ji znovu potřete marinádou z obou stran a dopékejte dalších 5 minut.
4. Slaninku můžete servírovat jako přílohu k burgerům nebo na saláty. Skvělá bude i sama o sobě jako snack. Mmmm, cítíte tu vůni?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY