Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g slaniny v celku
80 ml černého piva
50 ml javorového sirupu
80 g třtinového cukru

Postup přípravy

1. Celých 250 g slaniny nakrájejte podélně na 12 silnějších plátků. Nejlépe to zvládnete na nářezáku.
2. V misce smíchejte 80 ml černého piva, 50 ml javorového sirupu a 80 g třtinového cukru. Promíchejte a nechte cukr zcela rozpustit. Gril rozpalte na střední žár.
3. Slaninu namočte v marinádě z obou stran a položte ji mezi dva plechy. Díky tomu zabráníte, aby tuk kapal přímo do ohně, a zároveň chipsy zůstanou krásně rovné. V rozpáleném grilu opékejte slaninu 10 minut. Pak ji znovu potřete marinádou z obou stran a dopékejte dalších 5 minut.
4. Slaninku můžete servírovat jako přílohu k burgerům nebo na saláty. Skvělá bude i sama o sobě jako snack. Mmmm, cítíte tu vůni?

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty