Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Slané švýcarky s olivami a rajčaty

Slané švýcarky s olivami a rajčaty

Ingredience

140 g třtinového cukru
30 ml vody
10 g sušeného droždí
1 vejce
200 ml podmáslí
80 g másla
½ lžičky soli
420 g hladké mouky
100 g sušených rajčat
50 g černých oliv
100 g kešu ořechů

Postup přípravy

1. Do odměrky nasypte ½ lžíce třtinového cukru, zalijte 30 ml horké vody, vsypte droždí a nechte na teplém místě asi 5 minut.

2. Přidejte ½ prošlehaného vejce, podmáslí a 60 g třtinového cukru. Rozpusťte 20 g másla a opatrně přilijte k droždí, přidejte sůl.

3. Směs s droždím přelijte do větší mísy a přidejte k 210 g hladké mouky. Hněťte v těsto, postupně přidávejte všechnu mouku a zapracujte na hladké těsto. Z těsta udělejte kouli, dejte ji do mísy a překryjte utěrkou. Na teplém místě nechte kynout 90 minut.

4. V misce utřete vidličkou společně zbytek másla, nakrájená sušená rajčata, nasekané černé olivy a kešu ořechy.

5. Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném válu na obdélník o rozměru 15 × 30 cm. Těsto potřete máslovorajčatovou směsí tak, aby na každé straně vznikl 1,5 cm prázdného místa. Těsto opatrně zarolujte a rozdělte na 12 trojúhelníkových kousků.

6. Kousky vždy uprostřed stlačte koncem vařečky, aby vznikl ozdobný vzor, a přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Potřete zbytkem vejce a nechte ještě 30 minut dokynout.

7. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C cca 25 minut.

Pomohl vám recept?
2hodnocení2

Další videorecepty