×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sladký loupák s mákem

Další recepty a články

Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným...
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem

Sladký loupák s mákem

Co budete potřebovat

20 g droždí
200 ml mléka, vlažného
špetka soli
1 žloutek
400 g hladké mouky
70 g másla, rozpuštěného
55 g krupicového cukru
špetka vanilky
kůra z 1 jednoho citronu
1 vejce, rozšlehané, na potření
trochu máku na ozdobu
na potření po upečení 1 lžíce moučkového cukru a 1 lžíce rumu

Jak na to?

Z trošky mléka, droždí a špetky cukru nechte vzejít kvásek. Kvásek smíchejte s ostatními surovinami, vypracujte těsto a nechte ho zhruba 1 hodinu kynout, až zdvojnásobí objem. Těsto rozdělte na pomoučněném vále na 10 dílů a nechte 20 minut kynout. Pak bochánky rozválejte na placku a smotejte loupáky. Přesuňte je na pečicím papírem vyložený plech, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 180 °C. Loupáky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem. Pečte 15–20 minut. Pokud loupáky potřete ihned po vytažení z trouby cukrem rozmíchaným v trošce vody a rumu, budou se krásně lesknout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladký loupák s mákem

Snídaně Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: na 10 loupáků
Průměrné hodnocení 4 (28)

Co budete potřebovat

20 g droždí
200 ml mléka, vlažného
špetka soli
1 žloutek
400 g hladké mouky
70 g másla, rozpuštěného
55 g krupicového cukru
špetka vanilky
kůra z 1 jednoho citronu
1 vejce, rozšlehané, na potření
trochu máku na ozdobu
na potření po upečení 1 lžíce moučkového cukru a 1 lžíce rumu

Jak na to?

Z trošky mléka, droždí a špetky cukru nechte vzejít kvásek. Kvásek smíchejte s ostatními surovinami, vypracujte těsto a nechte ho zhruba 1 hodinu kynout, až zdvojnásobí objem. Těsto rozdělte na pomoučněném vále na 10 dílů a nechte 20 minut kynout. Pak bochánky rozválejte na placku a smotejte loupáky. Přesuňte je na pečicím papírem vyložený plech, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 180 °C. Loupáky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem. Pečte 15–20 minut. Pokud loupáky potřete ihned po vytažení z trouby cukrem rozmíchaným v trošce vody a rumu, budou se krásně lesknout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem

Inspirujte se podobnými recepty