×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sladký loupák s mákem

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Sladký loupák s mákem

Co budete potřebovat

20 g droždí
200 ml mléka, vlažného
špetka soli
1 žloutek
400 g hladké mouky
70 g másla, rozpuštěného
55 g krupicového cukru
špetka vanilky
kůra z 1 jednoho citronu
1 vejce, rozšlehané, na potření
trochu máku na ozdobu
na potření po upečení 1 lžíce moučkového cukru a 1 lžíce rumu

Jak na to?

Z trošky mléka, droždí a špetky cukru nechte vzejít kvásek. Kvásek smíchejte s ostatními surovinami, vypracujte těsto a nechte ho zhruba 1 hodinu kynout, až zdvojnásobí objem. Těsto rozdělte na pomoučněném vále na 10 dílů a nechte 20 minut kynout. Pak bochánky rozválejte na placku a smotejte loupáky. Přesuňte je na pečicím papírem vyložený plech, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 180 °C. Loupáky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem. Pečte 15–20 minut. Pokud loupáky potřete ihned po vytažení z trouby cukrem rozmíchaným v trošce vody a rumu, budou se krásně lesknout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladký loupák s mákem

Snídaně Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: na 10 loupáků
Průměrné hodnocení 4 (23)

Co budete potřebovat

20 g droždí
200 ml mléka, vlažného
špetka soli
1 žloutek
400 g hladké mouky
70 g másla, rozpuštěného
55 g krupicového cukru
špetka vanilky
kůra z 1 jednoho citronu
1 vejce, rozšlehané, na potření
trochu máku na ozdobu
na potření po upečení 1 lžíce moučkového cukru a 1 lžíce rumu

Jak na to?

Z trošky mléka, droždí a špetky cukru nechte vzejít kvásek. Kvásek smíchejte s ostatními surovinami, vypracujte těsto a nechte ho zhruba 1 hodinu kynout, až zdvojnásobí objem. Těsto rozdělte na pomoučněném vále na 10 dílů a nechte 20 minut kynout. Pak bochánky rozválejte na placku a smotejte loupáky. Přesuňte je na pečicím papírem vyložený plech, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 180 °C. Loupáky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem. Pečte 15–20 minut. Pokud loupáky potřete ihned po vytažení z trouby cukrem rozmíchaným v trošce vody a rumu, budou se krásně lesknout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty