×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sladký krokodýl

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Sladký krokodýl

Co budete potřebovat

6–8 jablek, oloupaných
větší hrst strouhanky
1 lžička mleté skořice
2–3 lžíce třtinového cukru
2 hrsti rozinek + 4 navíc
500 g listového těsta
1 vejce na potření

Jak na to?

Jablka nastrouhejte a v míse smíchejte se strouhankou, skořicí, cukrem a rozinkami. Listové těsto rozdělte na dva díly. Z prvního – mírně většího – oddělte čtyři menší bochánky na nohy, ze zbytku vyválejte delší plát, doprostřed dejte část jablek a po stranách nařezejte na centimetrové proužky. Střídavě překládejte až do ocasu. Druhý díl těsta rozválejte do čtverce, poklaďte jablky a přehněte do obdélníku, těsto zmáčknětek sobě, na jedné straně vytlačte dírky na nozdry a oči, do nich píchněte rozinky. Bochánky na nohy zmáčkněte naplocho a nařezejte na prsty. Poté hlavu, tělo i nohy přeneste na plech a spojte. Potřete vajíčkem a pečte asi dvacet až pěta­dvacet minut při 200 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladký krokodýl

Dezert Snadné Česká Magazín 5/2011
Průměrné hodnocení 5 (8)

Co budete potřebovat

6–8 jablek, oloupaných
větší hrst strouhanky
1 lžička mleté skořice
2–3 lžíce třtinového cukru
2 hrsti rozinek + 4 navíc
500 g listového těsta
1 vejce na potření

Jak na to?

Jablka nastrouhejte a v míse smíchejte se strouhankou, skořicí, cukrem a rozinkami. Listové těsto rozdělte na dva díly. Z prvního – mírně většího – oddělte čtyři menší bochánky na nohy, ze zbytku vyválejte delší plát, doprostřed dejte část jablek a po stranách nařezejte na centimetrové proužky. Střídavě překládejte až do ocasu. Druhý díl těsta rozválejte do čtverce, poklaďte jablky a přehněte do obdélníku, těsto zmáčknětek sobě, na jedné straně vytlačte dírky na nozdry a oči, do nich píchněte rozinky. Bochánky na nohy zmáčkněte naplocho a nařezejte na prsty. Poté hlavu, tělo i nohy přeneste na plech a spojte. Potřete vajíčkem a pečte asi dvacet až pěta­dvacet minut při 200 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat