×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sladký krokodýl

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Sladký krokodýl

Co budete potřebovat

6–8 jablek, oloupaných
větší hrst strouhanky
1 lžička mleté skořice
2–3 lžíce třtinového cukru
2 hrsti rozinek + 4 navíc
500 g listového těsta
1 vejce na potření

Jak na to?

Jablka nastrouhejte a v míse smíchejte se strouhankou, skořicí, cukrem a rozinkami. Listové těsto rozdělte na dva díly. Z prvního – mírně většího – oddělte čtyři menší bochánky na nohy, ze zbytku vyválejte delší plát, doprostřed dejte část jablek a po stranách nařezejte na centimetrové proužky. Střídavě překládejte až do ocasu. Druhý díl těsta rozválejte do čtverce, poklaďte jablky a přehněte do obdélníku, těsto zmáčknětek sobě, na jedné straně vytlačte dírky na nozdry a oči, do nich píchněte rozinky. Bochánky na nohy zmáčkněte naplocho a nařezejte na prsty. Poté hlavu, tělo i nohy přeneste na plech a spojte. Potřete vajíčkem a pečte asi dvacet až pěta­dvacet minut při 200 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladký krokodýl

Dezert Snadné Česká Magazín 5/2011
Průměrné hodnocení 5 (8)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

6–8 jablek, oloupaných
větší hrst strouhanky
1 lžička mleté skořice
2–3 lžíce třtinového cukru
2 hrsti rozinek + 4 navíc
500 g listového těsta
1 vejce na potření

Jak na to?

Jablka nastrouhejte a v míse smíchejte se strouhankou, skořicí, cukrem a rozinkami. Listové těsto rozdělte na dva díly. Z prvního – mírně většího – oddělte čtyři menší bochánky na nohy, ze zbytku vyválejte delší plát, doprostřed dejte část jablek a po stranách nařezejte na centimetrové proužky. Střídavě překládejte až do ocasu. Druhý díl těsta rozválejte do čtverce, poklaďte jablky a přehněte do obdélníku, těsto zmáčknětek sobě, na jedné straně vytlačte dírky na nozdry a oči, do nich píchněte rozinky. Bochánky na nohy zmáčkněte naplocho a nařezejte na prsty. Poté hlavu, tělo i nohy přeneste na plech a spojte. Potřete vajíčkem a pečte asi dvacet až pěta­dvacet minut při 200 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty