Sladké řepové švýcarky s ořechy
Ingredience
140 g | třtinového cukru |
80 ml | vody |
10 g | sušeného droždí |
2 | předvařené červené řepy |
1 | vejce |
120 ml | podmáslí |
80 g | másla |
1 | pomeranč |
½ | lžičky soli |
420 g | hladké mouky |
1 | lžíce mleté skořice |
1 | lžička mletého zázvoru |
100 g | lískových ořechů |
Postup přípravy
1. Do odměrky nasypte ½ lžíce třtinového cukru a zalijte 30 ml ohřáté horké vody. Vsypte droždí a nechte na teplém místě asi 5 minut.
2. Předvařenou řepu rozmixujte tyčovým mixérem s 50 ml vody na hladké pyré a přidejte k droždí. Dále přidejte ½ rozšlehaného vejce, podmáslí a 60 g třtinového cukru. V rendlíku rozpusťte 20 g másla a opatrně přilijte ke směsi. Pomeranč dobře omyjte a nastrouhejte z něj polovinu kůry. Spolu se solí vmíchejte také ke směsi.
3. Směs s droždím přelijte do větší mísy a přidejte také 210 g hladké mouky. Hněťte v těsto, postupně přidávejte všechnu mouku a zapracujte na hladké těsto. Z těsta udělejte kouli, dejte ji do mísy a překryjte utěrkou. Na teplém místě nechte kynout 90 minut.
4. V misce utřete vidličkou společně zbytek másla, třtinového cukru, skořici, zázvor a nasekané lískové ořechy.
5. Vykynuté těsto vyválejte na lehce pomoučeném válu na obdélník o rozměru 15 × 30 cm. Těsto potřete máslovoořechovou směsí tak, aby na každé straně vznikl 1,5 cm prázdného místa. Těsto opatrně zarolujte a rozdělte na 12 trojúhelníkových kousků.
6. Kousky vždy uprostřed stlačte koncem vařečky, aby vznikl ozdobný vzor, a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete zbytkem rozšlehaného vejce a nechte ještě 30 minut dokynout.
7. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C cca 25 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY