×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sladké fotbalové hřiště

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Sladké fotbalové hřiště

Co budete potřebovat

250 g másla
400 g krupicového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
6 lžic kakaa holandského typu
460 g hladké mouky
2 sáčky prášku do pečiva
8 vajec, bílky a žloutky
Na náplň:
750 g tvarohu
500 g mascarpone
3 lžíce citronové šťávy
1 vanilkový cukr
120 g krupicového cukru
200 ml šlehačky
Na ozdobu:
900 g–1 kg marcipánu
zelená potravinářská barva
instantní cukrová poleva

Jak na to?

1. Polovinu másla, krupicového cukru, jeden sáček vanilkového cukru, tři lžíce kakaa a 200 ml vody dejte do kastrolu a na mírném plameni nechte rozehřát. Do zchladlé směsi pak přidejte polovinu mouky smíchanou s práškem do pečiva. Poté vmíchejte 4 žloutky a nakonec i tuhý sníh ze čtyř bílků. Směs vlijte na plech o rozměrech 30 x 40 cm vyloženy pečícím papírem a pečte při 180 °C 20 minut. Totéž zopakujte s druhou půlkou použitých ingrediencí, abyste měli dva čokopiškoty.
2. Prvních pět ingredienci na naplň promíchejte dohladka. Nakonec do vzniklého krému opatrně vmíchejte šlehačku ušlehanou dotuha. Většinu krému namažte na první korpus a přiklopte druhým. Zbytkem krému pak potřete vršek a boky dortu, krásně k sobě „přilepí“ marcipán. Ten obarvěte dozelena, rozválejte do velkého plátu a pak jim přetáhněte dort. Cukrovou polevou „nakreslete“ hřiště a dejte chladit. Ozdobte figurkami fotbalistů.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladké fotbalové hřiště

Dezert Náročné Česká Magazín 6/2011
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

250 g másla
400 g krupicového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
6 lžic kakaa holandského typu
460 g hladké mouky
2 sáčky prášku do pečiva
8 vajec, bílky a žloutky
Na náplň:
750 g tvarohu
500 g mascarpone
3 lžíce citronové šťávy
1 vanilkový cukr
120 g krupicového cukru
200 ml šlehačky
Na ozdobu:
900 g–1 kg marcipánu
zelená potravinářská barva
instantní cukrová poleva

Jak na to?

1. Polovinu másla, krupicového cukru, jeden sáček vanilkového cukru, tři lžíce kakaa a 200 ml vody dejte do kastrolu a na mírném plameni nechte rozehřát. Do zchladlé směsi pak přidejte polovinu mouky smíchanou s práškem do pečiva. Poté vmíchejte 4 žloutky a nakonec i tuhý sníh ze čtyř bílků. Směs vlijte na plech o rozměrech 30 x 40 cm vyloženy pečícím papírem a pečte při 180 °C 20 minut. Totéž zopakujte s druhou půlkou použitých ingrediencí, abyste měli dva čokopiškoty.
2. Prvních pět ingredienci na naplň promíchejte dohladka. Nakonec do vzniklého krému opatrně vmíchejte šlehačku ušlehanou dotuha. Většinu krému namažte na první korpus a přiklopte druhým. Zbytkem krému pak potřete vršek a boky dortu, krásně k sobě „přilepí“ marcipán. Ten obarvěte dozelena, rozválejte do velkého plátu a pak jim přetáhněte dort. Cukrovou polevou „nakreslete“ hřiště a dejte chladit. Ozdobte figurkami fotbalistů.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty