×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Skořicoví šnečci z jedné formy

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Skořicoví šnečci z jedné formy

Co budete potřebovat

15 g čerstvého droždí
225 ml plnotučného mléka
315 g hladké mouky
½ lžičky mletého kardamomu
¼ lžičky soli
110 g másla
130 g cukru krupice
75 ml smetany ke šlehání (30%)
1/3 vanilkového lusku
2 vejce
2 lžičky kukuřičného škrobu
30 g pekanových ořechů
2 lžíce vody

Jak na to?

1. Do mísy rozdrobte droždí, přelijte 190 ml vlažného mléka (37 °C) a rozmíchejte. V druhé míse smíchejte 308 g prosáté mouky, kardamom a sůl. K droždí přidejte 56 g másla a 53 g cukru, zamíchejte. Postupně přimíchejte do mléka moučnou směs a hněťte v robotu 10–15 minut, až je těsto lesklé, nadýchané a nelepí. Mísu překryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě 60–90 minut, až se zdvojnásobí.
2. Na krém vlijte do rendlíku smetanu a zbylé mléko. Z lusku stáhněte špičkou nože semínka a přidejte do rendlíku semínka i lusk. Zahřejte těsně pod bod varu a stáhněte z plotny. V misce smíchejte žloutek, 20 g cukru a škrob. Vaječnou směs přilijte do rendlíku s horkou smetanou, vraťte na plotnu a vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavte z plotny, povrch krému zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
3. Ořechy namelte nebo najemno rozmixujte. Přidejte 30 g cukru, vodu a po malých pulsech rozmixujte. Vložte 40 g másla pokojové teploty, skořici, špetku soli a znovu rozmixujte do hladké pasty.
4. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na obdélník velký asi 36 × 18 cm. Těsto potřete ořechovou pastou, zarolujte a nakrájejte na 8 kusů.
5. Zapékací formu o průměru 22 cm vymažte zbylým máslem a vysypte cukrem. Vložte 8 šneků tak, aby měli trochu místa. Překryjte utěrkou a nechte 40 minut kynout. Pak udělejte uprostřed každého koncem vařečky otvor, naplňte krémem. Potřete
rozmíchaným vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Skořicoví šnečci z jedné formy

Dezert Snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 1/2020 Počet porcí: 8 kusů
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

15 g čerstvého droždí
225 ml plnotučného mléka
315 g hladké mouky
½ lžičky mletého kardamomu
¼ lžičky soli
110 g másla
130 g cukru krupice
75 ml smetany ke šlehání (30%)
1/3 vanilkového lusku
2 vejce
2 lžičky kukuřičného škrobu
30 g pekanových ořechů
2 lžíce vody

Jak na to?

1. Do mísy rozdrobte droždí, přelijte 190 ml vlažného mléka (37 °C) a rozmíchejte. V druhé míse smíchejte 308 g prosáté mouky, kardamom a sůl. K droždí přidejte 56 g másla a 53 g cukru, zamíchejte. Postupně přimíchejte do mléka moučnou směs a hněťte v robotu 10–15 minut, až je těsto lesklé, nadýchané a nelepí. Mísu překryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě 60–90 minut, až se zdvojnásobí.
2. Na krém vlijte do rendlíku smetanu a zbylé mléko. Z lusku stáhněte špičkou nože semínka a přidejte do rendlíku semínka i lusk. Zahřejte těsně pod bod varu a stáhněte z plotny. V misce smíchejte žloutek, 20 g cukru a škrob. Vaječnou směs přilijte do rendlíku s horkou smetanou, vraťte na plotnu a vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavte z plotny, povrch krému zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
3. Ořechy namelte nebo najemno rozmixujte. Přidejte 30 g cukru, vodu a po malých pulsech rozmixujte. Vložte 40 g másla pokojové teploty, skořici, špetku soli a znovu rozmixujte do hladké pasty.
4. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na obdélník velký asi 36 × 18 cm. Těsto potřete ořechovou pastou, zarolujte a nakrájejte na 8 kusů.
5. Zapékací formu o průměru 22 cm vymažte zbylým máslem a vysypte cukrem. Vložte 8 šneků tak, aby měli trochu místa. Překryjte utěrkou a nechte 40 minut kynout. Pak udělejte uprostřed každého koncem vařečky otvor, naplňte krémem. Potřete
rozmíchaným vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty