
Sendvič lenochod Sid z Doby ledové

Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Piknik
Svačina
Ingredience
Složení 1 porcí
- Toastový chléb světlý 8 ks
- Chléb tmavý 3 ks
- Hrášek sterilovaný 8 ks
- Špenát čerstvý
- Mozzarella mini 4 ks
- Sýr polotvrdý plátkový 4 plát.
- Olej olivový 1,5 plž
- Salátová okurka
- Cibule šalotka 4,5 ks
- Droždí čerstvé 2 ks
- Česnek 1 strouž.
- Sůl
- Vejce 4 ks
- Petrželka čerstvá
- Toastový chléb světlý 8 ks
- Chléb tmavý 3 ks
- Hrášek sterilovaný 8 ks
- Špenát čerstvý
- Mozzarella mini 4 ks
- Sýr polotvrdý plátkový 4 plát.
- Olej olivový 1,5 plž
- Salátová okurka
- Cibule šalotka 4,5 ks
- Droždí čerstvé 2 ks
- Česnek 1 strouž.
- Sůl
- Vejce 4 ks
- Petrželka čerstvá
Příprava
- 1Udělejte pomazánku: olej rozehřejte v pánvi a pak na něm dozlatova opečte šalotky, přidejte česnek a krátce opékejte. Pak do pánve rozdrobte droždí a na mírném ohni míchejte, dokud se nerozpustí. Podle chuti osolte, vyklepněte vejce a opatrně promíchávejte do polotuha. Nakonec přidejte petrželku nasekanou najemno. Všechny chleby vyřízněte podle tvaru hlavy lenochoda Sida. Polovinu z nich namažte pomazánkou a navrch – v místě pusy dejte špenátový list. U druhé poloviny chlebů vyřízněte ústa – podle obrázku a přiklopte je na poma-zánku. Ze sýru vyřízněte zuby, mozzarelly překrojte a dolaďte obličej. Přidejte nos a obočí z tmavého toustového chleba. Hrášky vám poslouží jako oční zorničky a kousky okurky jako štětiny.
- 1Udělejte pomazánku: olej rozehřejte v pánvi a pak na něm dozlatova opečte šalotky, přidejte česnek a krátce opékejte. Pak do pánve rozdrobte droždí a na mírném ohni míchejte, dokud se nerozpustí. Podle chuti osolte, vyklepněte vejce a opatrně promíchávejte do polotuha. Nakonec přidejte petrželku nasekanou najemno. Všechny chleby vyřízněte podle tvaru hlavy lenochoda Sida. Polovinu z nich namažte pomazánkou a navrch – v místě pusy dejte špenátový list. U druhé poloviny chlebů vyřízněte ústa – podle obrázku a přiklopte je na poma-zánku. Ze sýru vyřízněte zuby, mozzarelly překrojte a dolaďte obličej. Přidejte nos a obočí z tmavého toustového chleba. Hrášky vám poslouží jako oční zorničky a kousky okurky jako štětiny.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.