×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sekaná s bramborovým pyré

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Sekaná s bramborovým pyré

26481975-piniova-jadra-lprPiniové oříšky

Jsou bohaté na bílkoviny, vitamín B1
a železo. Pomáhají lidem, kteří trpí
stresem nebo duševní zátěží,
např. studentům před
zkouškou.

Co budete potřebovat

NA SEKANOU
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
sůl a pepř
1 lžička kukuřičného nebo bramborového škrobu
3 stroužky česneku, nadrcené
½ lžičky drceného kmínu
NA BRAMBOROVÉ PYRÉ
600 g brambor, oloupaných a nakrájených
sůl
větvička rozmarýnu
hrst nasekaných bylinek (tymián, šalvěj, oregano, hladkolistá petrželka)
1 lžíce piniových oříšků
1 lžíce másla
NA OKURKOVÝ RELISH
1 cibule, nasekaná nadrobno
100 g kyselých okurek, nastrouhaných
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce rostlinného oleje na smažení
NA VÍDEŇSKOU CIBULKU [Cibule]
2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
100 g hladké mouky
rostlinný olej na smažení
NA DIJONSKOU OMÁČKU
1 lžíce dijonské hořčice
150 ml smetany na šlehání

Jak na to?

Nejprve si připravte sekanou. Troubu rozehřejte na 180 °C. Obě masa promíchejte ve velké míse, osolte, opepřete, přidejte solamyl, česnek, kmín a znovu důkladně promíchejte. Když se vše propojí, přendejte těsto na pracovní plochu a asi 10 minut hněťte. Pak vytvarujte váleček o průměru asi pět centimetrů, přendejte ho na plech, trochu podlijte vodou a pečte 45 minut.
Mezitím si připravte bramborové pyré. Brambory dejte do kastrolu, zalijte je studenou vodou tak, aby byly ponořené, osolte, přidejte větvičku rozmarýnu a vařte na mírném plameni doměkka. Pak je sceďte, propasírujte přes cedník do mísy, přidejte nasekané bylinky, piniové oříšky a máslo, důkladně promíchejte, případně osolte a udržujte zatím v teple.
Na okurkový relish opečte na oleji cibulku doměkka, přidejte okurky, hrubozrnnou hořčici, promíchejte, stáhněte z plotny a dejte zatím stranou.
Na vídeňskou cibulku obalte cibuli v mouce a v rozpáleném oleji ji osmažte dokřupava.
Nakonec si připravte dijonskou omáčku. V menším kastrolu smíchejte dijonskou hořčici se smetanou a krátce povařte.
Na talíř dejte několik plátků sekané, ozdobte je vídeňskou cibulkou, přidejte bramborové pyré, které přelijte lžící dijonské omáčky, do malé mističky naberte okurkový relish a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sekaná s bramborovým pyré

Hlavní chod Velmi snadné Znáte z TV , 8. díl , Oregano , Rozmarýn , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 10/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

26481975-piniova-jadra-lprPiniové oříšky

Jsou bohaté na bílkoviny, vitamín B1
a železo. Pomáhají lidem, kteří trpí
stresem nebo duševní zátěží,
např. studentům před
zkouškou.

Co budete potřebovat

NA SEKANOU
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
sůl a pepř
1 lžička kukuřičného nebo bramborového škrobu
3 stroužky česneku, nadrcené
½ lžičky drceného kmínu
NA BRAMBOROVÉ PYRÉ
600 g brambor, oloupaných a nakrájených
sůl
větvička rozmarýnu
hrst nasekaných bylinek (tymián, šalvěj, oregano, hladkolistá petrželka)
1 lžíce piniových oříšků
1 lžíce másla
NA OKURKOVÝ RELISH
1 cibule, nasekaná nadrobno
100 g kyselých okurek, nastrouhaných
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce rostlinného oleje na smažení
NA VÍDEŇSKOU CIBULKU [Cibule]
2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
100 g hladké mouky
rostlinný olej na smažení
NA DIJONSKOU OMÁČKU
1 lžíce dijonské hořčice
150 ml smetany na šlehání

Jak na to?

Nejprve si připravte sekanou. Troubu rozehřejte na 180 °C. Obě masa promíchejte ve velké míse, osolte, opepřete, přidejte solamyl, česnek, kmín a znovu důkladně promíchejte. Když se vše propojí, přendejte těsto na pracovní plochu a asi 10 minut hněťte. Pak vytvarujte váleček o průměru asi pět centimetrů, přendejte ho na plech, trochu podlijte vodou a pečte 45 minut.
Mezitím si připravte bramborové pyré. Brambory dejte do kastrolu, zalijte je studenou vodou tak, aby byly ponořené, osolte, přidejte větvičku rozmarýnu a vařte na mírném plameni doměkka. Pak je sceďte, propasírujte přes cedník do mísy, přidejte nasekané bylinky, piniové oříšky a máslo, důkladně promíchejte, případně osolte a udržujte zatím v teple.
Na okurkový relish opečte na oleji cibulku doměkka, přidejte okurky, hrubozrnnou hořčici, promíchejte, stáhněte z plotny a dejte zatím stranou.
Na vídeňskou cibulku obalte cibuli v mouce a v rozpáleném oleji ji osmažte dokřupava.
Nakonec si připravte dijonskou omáčku. V menším kastrolu smíchejte dijonskou hořčici se smetanou a krátce povařte.
Na talíř dejte několik plátků sekané, ozdobte je vídeňskou cibulkou, přidejte bramborové pyré, které přelijte lžící dijonské omáčky, do malé mističky naberte okurkový relish a podávejte.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Jmenovka
zapichovací
3 ks v balení
sleva 66 %
15 bodů + 1990 bez bodů 59

k popsání a označení rostlin
na záhonku či v květináčích

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019