×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sekaná s jalapeňos

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Sekaná s jalapeňos

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená najemno
1 řapík celeru, nakrájený najemno
2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
1 paprička jalapeño, se semínky, nasekaná
2 lžičky soli
½ lžičky mletého kmínu
špetka mletého muškátového oříšku
2 vejce
120 ml mléka
100 ml kečupu nebo rajčatové omáčky
100 g strouhanky
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
4 silnější plátky slaniny, rozpůlené napříč

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej a zhruba 10 minut opékejte cibuli, celer, česnek a papričku doměkka. Osolte a vmíchejte koření, sundejte z plamene. V míse prošlehejte vejce, přidejte mléko, kečup nebo rajčatovou omáčku a strouhanku. Nejlépe rukama zapracujte maso a zeleninu do kompaktní směsi. Tu natlačte do formy a vršek pokryjte plátky slaniny. Pečte zhruba hodinu a čtvrt. Po vyjmutí z trouby odlijte vypečený tuk. Před podáváním nechte sekanou chvilku odpočinout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sekaná s jalapeňos

Hlavní chod Velmi snadné Rajče Magazín 10/2016 Počet porcí: 6-8
Průměrné hodnocení 5 (16)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená najemno
1 řapík celeru, nakrájený najemno
2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
1 paprička jalapeño, se semínky, nasekaná
2 lžičky soli
½ lžičky mletého kmínu
špetka mletého muškátového oříšku
2 vejce
120 ml mléka
100 ml kečupu nebo rajčatové omáčky
100 g strouhanky
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
4 silnější plátky slaniny, rozpůlené napříč

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej a zhruba 10 minut opékejte cibuli, celer, česnek a papričku doměkka. Osolte a vmíchejte koření, sundejte z plamene. V míse prošlehejte vejce, přidejte mléko, kečup nebo rajčatovou omáčku a strouhanku. Nejlépe rukama zapracujte maso a zeleninu do kompaktní směsi. Tu natlačte do formy a vršek pokryjte plátky slaniny. Pečte zhruba hodinu a čtvrt. Po vyjmutí z trouby odlijte vypečený tuk. Před podáváním nechte sekanou chvilku odpočinout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty