×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sekaná s jalapeňos

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Sekaná s jalapeňos

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená najemno
1 řapík celeru, nakrájený najemno
2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
1 paprička jalapeño, se semínky, nasekaná
2 lžičky soli
½ lžičky mletého kmínu
špetka mletého muškátového oříšku
2 vejce
120 ml mléka
100 ml kečupu nebo rajčatové omáčky
100 g strouhanky
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
4 silnější plátky slaniny, rozpůlené napříč

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej a zhruba 10 minut opékejte cibuli, celer, česnek a papričku doměkka. Osolte a vmíchejte koření, sundejte z plamene. V míse prošlehejte vejce, přidejte mléko, kečup nebo rajčatovou omáčku a strouhanku. Nejlépe rukama zapracujte maso a zeleninu do kompaktní směsi. Tu natlačte do formy a vršek pokryjte plátky slaniny. Pečte zhruba hodinu a čtvrt. Po vyjmutí z trouby odlijte vypečený tuk. Před podáváním nechte sekanou chvilku odpočinout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sekaná s jalapeňos

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 10/2016 Počet porcí: 6-8
Průměrné hodnocení 5 (16)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená najemno
1 řapík celeru, nakrájený najemno
2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
1 paprička jalapeño, se semínky, nasekaná
2 lžičky soli
½ lžičky mletého kmínu
špetka mletého muškátového oříšku
2 vejce
120 ml mléka
100 ml kečupu nebo rajčatové omáčky
100 g strouhanky
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
4 silnější plátky slaniny, rozpůlené napříč

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej a zhruba 10 minut opékejte cibuli, celer, česnek a papričku doměkka. Osolte a vmíchejte koření, sundejte z plamene. V míse prošlehejte vejce, přidejte mléko, kečup nebo rajčatovou omáčku a strouhanku. Nejlépe rukama zapracujte maso a zeleninu do kompaktní směsi. Tu natlačte do formy a vršek pokryjte plátky slaniny. Pečte zhruba hodinu a čtvrt. Po vyjmutí z trouby odlijte vypečený tuk. Před podáváním nechte sekanou chvilku odpočinout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty