×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sekaná

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Sekaná

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená najemno
1 řapík celeru, nakrájený najemno
2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
1 paprička jalapeño, se semínky, nasekaná
2 lžičky soli
½ lžičky mletého kmínu
špetka mletého muškátového oříšku
2 vejce
120 ml mléka
100 ml kečupu nebo rajčatové omáčky
100 g strouhanky
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
4 silnější plátky slaniny, rozpůlené napříč

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej a zhruba 10 minut opékejte cibuli, celer, česnek a papričku doměkka. Osolte a vmíchejte koření, sundejte z plamene. V míse prošlehejte vejce, přidejte mléko, kečup nebo rajčatovou omáčku a strouhanku. Nejlépe rukama zapracujte maso a zeleninu do kompaktní směsi. Tu natlačte do formy a vršek pokryjte plátky slaniny. Pečte zhruba hodinu a čtvrt. Po vyjmutí z trouby odlijte vypečený tuk. Před podáváním nechte sekanou chvilku odpočinout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sekaná

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 10/2016 Počet porcí: 6-8
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená najemno
1 řapík celeru, nakrájený najemno
2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
1 paprička jalapeño, se semínky, nasekaná
2 lžičky soli
½ lžičky mletého kmínu
špetka mletého muškátového oříšku
2 vejce
120 ml mléka
100 ml kečupu nebo rajčatové omáčky
100 g strouhanky
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
4 silnější plátky slaniny, rozpůlené napříč

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej a zhruba 10 minut opékejte cibuli, celer, česnek a papričku doměkka. Osolte a vmíchejte koření, sundejte z plamene. V míse prošlehejte vejce, přidejte mléko, kečup nebo rajčatovou omáčku a strouhanku. Nejlépe rukama zapracujte maso a zeleninu do kompaktní směsi. Tu natlačte do formy a vršek pokryjte plátky slaniny. Pečte zhruba hodinu a čtvrt. Po vyjmutí z trouby odlijte vypečený tuk. Před podáváním nechte sekanou chvilku odpočinout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty