Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g červené quinoy
200 g bílé quinoy
sůl
2 grepy
50 g datlí bez pecek
50 g plátků mandlí
2 hrsti čerstvého kopru
3 lžíce olivového oleje
30 ml javorového sirupu
½ citronu
pepř

Postup přípravy

1. Oba druhy quinoy sesypte do jemného síta a 2× propláchněte vroucí vodou. V osoleném dvojnásobném množství vody vařte 15 minut. Sceďte a nechte vychladnout.

2. Z grepů odkrojte oba konce, postavte grep na prkénko a postupně odkrájejte slupku kolem dokola, shora dolů. Okrájený plod vezměte do dlaně a nad miskou vykrajujte ostrým nožíkem měsíčky dužiny podél slupek. Z těch ještě vymačkejte zbývající šťávu.

3. Vychladlou quinou vsypte do mísy a promíchejte s pokrájenými datlemi, 40 g mandlí, 1 hrstí nasekaného kopru, olivovým olejem, sirupem, grepovou a citronovou šťávou, solí a pepřem.

4. Rozdělte do talířů, ozdobte měsíčky grepu, mandlemi a lístky kopru.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty