ReceptySalát z červené řepy, pomeranče a fenyklu
Albert logo
  • Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu

Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu

Salát z červené řepy, pomeranče a fenyklu
Snadné
Více než 60 minut
4/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Červená řepa 4 ks
  • Pomeranč 3 ks
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Grapefruit 1 ks
  • Limetková šťáva 1 plž
  • Fenykl 1/2 ks
  • Cibule červená 1/4 ks
  • Olej olivový
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Červená řepa 4 ks
  • Pomeranč 3 ks
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Grapefruit 1 ks
  • Limetková šťáva 1 plž
  • Fenykl 1/2 ks
  • Cibule červená 1/4 ks
  • Olej olivový
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

  1. 1
    Troubu předehřejte na 200 °C. Řepy umyjte a zabalte jednotlivě do alobalu, dejte je na plech a pečte asi hodinu, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout.
  2. 2
    Mezitím oloupejte a zbavte i bílé slupky pomeranče a grapefruit. Ze 2 pomerančů vykrájejte jednotlivé dílky, šťávu zachyťte do menší misky. Zbývající pomeranč nakrájejte na tenká kolečka a vše spolu s citronovou a limetkovou šťávou opatrně promíchejte ve větší míse.
  3. 3
    Oloupejte zchladlé řepy. Dvě nakrájejte na tenká kolečka, dvě na klínky. Řepu a pomeranče rozdělte na talíře, přidejte fenykl a cibuli. Zakapejte zachycenou pomerančovou šťávou a olejem, ochuťte solí a pepřem.
  4. 4
    Před podáváním nechte salát 5 minut ustát, aby se spojily všechny chutě. Posypte lístky koriandru nebo kerblíku a podávejte.
  1. 1
    Troubu předehřejte na 200 °C. Řepy umyjte a zabalte jednotlivě do alobalu, dejte je na plech a pečte asi hodinu, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout.
  2. 2
    Mezitím oloupejte a zbavte i bílé slupky pomeranče a grapefruit. Ze 2 pomerančů vykrájejte jednotlivé dílky, šťávu zachyťte do menší misky. Zbývající pomeranč nakrájejte na tenká kolečka a vše spolu s citronovou a limetkovou šťávou opatrně promíchejte ve větší míse.
  3. 3
    Oloupejte zchladlé řepy. Dvě nakrájejte na tenká kolečka, dvě na klínky. Řepu a pomeranče rozdělte na talíře, přidejte fenykl a cibuli. Zakapejte zachycenou pomerančovou šťávou a olejem, ochuťte solí a pepřem.
  4. 4
    Před podáváním nechte salát 5 minut ustát, aby se spojily všechny chutě. Posypte lístky koriandru nebo kerblíku a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 11 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.