
Salát s vejci a ochucenou majonézou

Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Česká
Svačina
Ingredience
Složení 1 porcí
- Vejce 8 ks
- Kvasný ocet 2 plž
- Majonéza 150 g
- Podmáslí 2 plž
- Sůl
- Salát římský 1 ks
- Pepř
- Pažitka čerstvá 2 plž
- Vejce 8 ks
- Kvasný ocet 2 plž
- Majonéza 150 g
- Podmáslí 2 plž
- Sůl
- Salát římský 1 ks
- Pepř
- Pažitka čerstvá 2 plž
Příprava
- 1Vejce vařte ve vroucí vodě 8–9 minut. Nechte je zcela zchladnout, pak je oloupejte, pět z nich přepulte, vyndejte všechny žloutky (bílky pokrájejte a odložte) a vidličkou je rozmačkejte v misce. Přidejte k nim majonézu, ocet, podmáslí, sůl a pepř a dobře rozmíchejte. Zbylá tři vejce nakrájejte na čtvrtky. Listy salátu omyjte, osušte, dejte na servírovací mísu, přidejte čtvrtky vajec, pokrájené bílky a pažitku a vše přelijte ochucenou majonézou.
- 1Vejce vařte ve vroucí vodě 8–9 minut. Nechte je zcela zchladnout, pak je oloupejte, pět z nich přepulte, vyndejte všechny žloutky (bílky pokrájejte a odložte) a vidličkou je rozmačkejte v misce. Přidejte k nim majonézu, ocet, podmáslí, sůl a pepř a dobře rozmíchejte. Zbylá tři vejce nakrájejte na čtvrtky. Listy salátu omyjte, osušte, dejte na servírovací mísu, přidejte čtvrtky vajec, pokrájené bílky a pažitku a vše přelijte ochucenou majonézou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.